Nekoč se morda okoli tega ni toliko razpravljalo. Previjalna miza, na njej nekaj tetric in kremic ter preprosta posteljica v kotu spalnice je nekoč s prihodom dojenčka predstavljalo nepogrešljive elemente pohištva, a dandanes je otroška sobica tisti del stanovanja, kjer si starši, sploh mamice, naredimo veliko dela, izživljamo svoje otroške sanje, sproščamo domišljijo, uresničujemo ideje s Pinteresta in iskreno uživamo v vsakem trenutku opremljanja in dekoriranja.
Tukaj je 5 detajlov, ki bodo sobico vašega dojenčka ali malčka zagotovo prelevili v najbolj pravljični prostor pod soncem:
1. LESENO STOJALO ALI OBEŠALNIK ZA OBLAČILA
Prikupna otroška oblačila so zagotovo čudovit okras že sam po sebi in nekaj najlepšega je, ko so prisrčni plaščki, princeskasta tutu krila ali vrtčevski nahrbtnik lično nameščeni na lesenem stojalu ali obešalniku odprtega tipa.
Foto: ABC Style
2. BALDAHIN
Bodisi naj visi nad posteljico bodisi samostojno pada v kotu sobe in ustvarja kuliso, idealno za prebiranje knjigic, popoldanski počitek ali igro z najljubšimi igračkami. Baldahin je prečudovit element večine najlepših otroških sobic, saj v prostor vdahne čarobnost in preprosto odpelje v sanjski otroški svet. V fantovskih sobicah ga morda pogosteje nadomesti indijanski šotor.
Foto: Love, Eva (Sandra Vidmar)
3. IGRA Z GRAFIKAMI IN POSLIKAVAMI
Grafike in poslikave nekako poosebijo prostor, mu vdahnejo dušo, povežejo elemente in barve. Poigrate se lahko z motivi, ki jih vaš malček obožuje. V okvir ujamete verze, ki so se vam usedli v srce ob rojstvu vašega zakladka. Na steno obesite otrokove rojstne podatke. Idej, kako grafike in poslikave umestiti v otroško sobico, je na Instagramu in Pinterestu brezmejno, in enotni smo si, da je to zagotovo nepogrešljiv modni dodatek že tako luškanega prostora.
Foto: More Less Ines
4. PREMIŠLJEN IZBOR ZABOJEV ZA IGRAČE
Naš nasvet je, da zaboje in košare za shranjevanje igrač in perila izbirate kot del pohištva. Naj bodo igrivih barv in motivov, a naj se hkrati ujemajo s pohištvom, baldahinom, grafikami in celo večjimi igračkami, saj bodo le na ta način lepo dopolnjevali prostor.
Foto: Love, Eva (Tina Medvešček)
5. TEKSTIL IN PERSONALIZIRANA POSTELJNINA 
Odejice ali igračke z napisanim imenom otroka imajo res poseben čar in bodo zagotovo ohranile posebno mesto v otrokovem srcu in se tudi v poznejših letih ohranile kot dekorativni element sobe. Na drugi strani so tukaj še preproge in blazine, ki v vsak prostor vdahnejo toplino in domačnost in nič drugače ni, ko je govora o otroški sobici.
Foto: Love, Eva (Žiga Lovšin)

Za Mami blogerke napisala Eva Ahačevčič Pakiž, Love, Eva.

 

Kategorije:Opremljanje

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja