Končno se je končal veseli december. In z njim tudi vsa norija okoli lučk in božičnih praznikov. Meni se vedno zdi, da ko je enkrat konec praznikov, je počasi tudi konec zime. Pa vendarle temu ni tako. Koledarska zima se je komaj da pričela, zato je v teh dolgih dneh čas, za zimsko ustvarjanje. Vem, da ste verjetno že siti zimskega ustvarjanje, ampak roko na srce, otroke je pač potrebno zaposlit 😉 . Zato bom z vami danes delila izredno enostavno idejo za zimsko ustvarjanje.

Potrebujemo:

  • krep papir različnih barv (roza, vijolična, modra, črna, …)
  • škarje
  • čopič
  • voda
  • risalne liste
  • belo in črno akrilno barvo

Zimsko ustvarjanje

Izdelava:

V decembru smo s fanti izdelali novoletne voščilnice, nad katerimi sta se fanta navdušila. Predvsem nad izdelavo sta bila fascinirana in sedaj me kar naprej gnjavita, kdaj bomo ponovno ustvarjali s krep papirjem. In tako je nastala tale naša prečudovita zimska pokrajina. Kakšne voščilnice smo naredili si lahko pogledate tukaj.

Zimsko ustvarjanje

Prvi korak pri izdelavi zimske pokrajine je, da narežemo krep papir na trakove. V kolikor imate starejše otroke, lahko to naredijo sami. Ne obremenjujte se kakšni bodo trakovi. Lahko so vseh dolžin ali oblik. Nato krep papir nanesemo na bel list in čez potegnemo z mokrim čopičem. V kolikor so otroci mlajši, lahko papir, na katerega nanašamo krep, zmočite tudi v naprej, da se krep papir prej prime. Še mlajši otroci, pa lahko krep papir pomočijo kar v vodo in dodajo na papir. V tem primeru bodo rokice nekoliko bolj umazane, ampak saj se lahko umijejo. Važno je da otroci neizmerno uživajo v packanju.

Na tak način prekrijemo več kot polovico papirja. Spodnji rob pustimo bel, kot lahko vidite na spodnji fotografiji. Krep papir pustimo nekaj minut in ga odstranimo. Izdelek nato za nekaj časa odložimo pod radiator in pustimo da se posuši.

Zimsko ustvarjanje
Z mokrim krep papirjem prekrijemo več kot polovico lista.

 

Na suh izdelek nato dorišemo bela debla in spodnji del lista pobarvamo v belo barvo. Ko se barva nekoliko posuši s črno barvo dorišemo še črtice na drevesa, da izgledajo kot brezova drevesa. Če želimo lahko dodamo tudi rahle bele pikice, kot snežinke. In s tem je naša zimska zasnežena pokrajina tudi končana. Obesimo jo lahko na kakšno lepo mesto in počakamo na pomlad.

Zimsko ustvarjanje
Dorišemo brezova debla in zasnežena zimska pokrajina je končana.

Zimsko ustvarjanje

 

Lahko pa dorišete kakršna koliki druga drevesa. Mi smo na voščilnice narisali smreke, ki so lepo zaokrožile voščilnice. Bom pa nekaj podobnega sigurno poskusila še na platno, zato spremljajte moj blog, da vidite kako bo uspelo.

Za Mami blogerke napisala Sanja Vrtačič, Mega mama

Kategorije:Ustvarjanje

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja