Vemo, da je v današnjih časih nenapovedanih obiskov zelo malo. Pa vseeno se nam kdaj zgodi, da preprosto zmanjka časa, kajne? Zato je tukaj ena preprosta bližnjica, ki vam bo pomagala v tistih trenutkih, ko ste časovno resnično omejeni. Spodnji recept je za tortni model premera 20 ali 22 cm.
Za spodnji del potrebujete:
- 3 pakete Leibniz polnozrnatih piškotov (600g)
- 250 g masla
Piškote zdrobite v multipraktiku in jim vmešate stopljeno maslo. Ko se maslo in piškoti sprimejo, jih položite na spodnji del pekača.
Krema:
- 500 g mascarpone sira
- 300 g bele čokolade
Čokolado stopite nad vodno kopeljo in jo rahlo ohlajeno vmešate v mascarpone. Kremo nanesete čez piškote in torta je pripravljena.
Za piko na i: če ji želite dodati piko na i, jo prelijte z vročimi gozdnimi sadeži, ki ste jim dodali dve žlici sladkorja v prahu.
Pa dober tek!
Za Mamiblogerke napisala Katarina, Mini Utrinki
Kolicina sestavin se ne ujema z velikostjo tortnega modela. S toliko piskotov pride do vrha nafilana podlaga tortnega modela. Nekaj ne stima