Kapljice dežja skorajda neslišno padajo na mrzla tla, njeni lasje plapolajo v rahlem vetrcu, ki prepeva po ulicah osamljene Ljubljane … romantično AF!

Za trenutek sva pozabila na to, da sva slaba starša, ker svoje potrebe po kulinaričnem razvajanju dajeva pred dobrobit najine hčerke, potem pa je enega izmed naju potegnilo nazaj v realnost: “Kaj pa če joka?” je zamomljala in segla po telefonu. Ni bilo prvič in ni bilo zadnjič tisti večer – mamice so pač čudne.
Jaz pa … zasanjano buljim v njene oči in razmišljam, kako srečen sem, ker … se bom že čez nekaj trenutkov prepustil okusom izpod rok enega najboljših chefov v Sloveniji.

Začelo se je z domačimi kostanjevimi grisini z domačo panceto in vloženimi slivami, krompirjevimi tortiljami s kislo smetano in zelišči ter dimljenimi postrvjimi ikrami, sladkim krompirjem, ocvrtim v govejem loju, in z majonezo drobnjaka. NORO!

Vmes sva se basala z domačim sourdough kruhom in maslom z Blejske Dobrave. Mmm …

Sledili so ceviche jadranskih školjk s kislo smetano in zadnjimi letošnjimi zelenimi paradižniki ter kapucinko, sashimi jadranske tune s pirejem kombu alge in omako iz školjk ter bučnega vina z malo hrustljave piščančje kože, tatar suhozorjene govedine s šampinjoni in porovim oljem … BOŽANSKO!

Potem pa so prišle na vrsto še bolj tople zadeve. Najprej me je presenetil s tamago jajčno omleto in burre blanc omako iz belih tartufov ter s črnimi tartufi, potem pa sva zaplavala z jadranskim divjim osličem s shitaki gobami ter lešniki in rumeno peso z omako iz kislega zelja.
Vse mojstrovine so napovedovale izjemen zaključek, zato sem bil kar malo na trnih, preden je na mizo priromal file jelena s pirejem zelene in kompresirano stebelno zeleno z oljem črnega ribeza … ORGAZMIČNO!

Čakala sva le še sladico: bo ta še nadgradila že tako izjemno izkušnjo? Nazadnje me je najbolj šokiral prav s sladico, bo tudi tokrat tako?
Bil sem kar malo živčen, ko sem zaslišal besede “sladoled pečene buče in bele čokolade … z ganašem bele čokolade in jogurta, s parmezanom in praženim makom” … NE-VER-JE-TNO!

Ostal sem brez besed.
Vsaka jed posebej, vsaka sestavina zase in vse skupaj združeno v celoto … Od začetka do konca sem užival v neverjetni kombinaciji okusov, ki še danes odmevajo v mojih najbolj divjih sanjah.

Hvala, JZ in Atelje! Hvala za popoln večer in čudovite sanje.

Za Mami blogerke napisal Andraž Andrejc, Kdor to bere

 

Kategorije:V dvoje

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja