Ko je zunaj hladno, gremo radi kam na toplo – in kino je odlična zamisel, zlasti, če igra kak res dober film. Za vas smo pobrskali po sporedu Koloseja in pripravili nekaj idej za izvrstno filmsko zabavo za vso družino!

ŠE VEDNO LAHKO UJAMETE …

Še vedno lahko ujamete Grincha, ki vsekakor sodi na seznam tistih, ki si jih skorajda morate ogledati (če si ga seveda še niste). Gre za zabavno animirano komedijo o vedno namrgodenem zelenem možicu, ki sovraži božič, a naposled tudi njemu nekako uspe najti v sebi toplino, ki jo ta praznik zbuja v vseh nas. Ker je Grincha napisal slavni dr. Seuss in so njegove rime mojstrsko prevedene v slovenščino, boste ob ogledu filma zagotovo uživali tudi starši. 

Na seznamu filmov, ki si jih morate nujno še ogledati je tudi slovenski mladinski film Gajin svet. Zgodba o odraščanju male Gaje je primerna za malo večje otroke, močno pa priporočamo ogled tudi vsem staršem. Gajina mama se odloči, da je čas, da posluša svoje srce in se odseli na drugi konec sveta, Gaja, njena sestra in njun očka pa ostanejo v Ljubljani, kjer se soočajo s pastmi najstništva, ljubezni in sodobne tehnologije. Čudovita igralska zasedba in globoko sporočilo, sta se nas dotaknila in prepričane smo, da se bosta tudi vas.

OBVEZNO V DECEMBRU

Če si želite dobre urice smejanja iz vsega srca, potem morate decembra nujno na ogled animirane družinske komedije A je to! Pat in Mat znova v akciji. Simpatična nerodneža Pat in Mat sta že na ogled v Koloseju, kljub temu, da letos slavita že svoj 42. rojstni dan (prvič sta bila predvajana leta 1976) pa sta še vedno zanimiva in zabavna za otroke vseh starosti.

Mamice fantov boste zagotovo morale v kino gledat tudi novega Spider-Mana, ki tokrat (za razliko od prejšnjih filmov) prihaja v animirani različici. Spider-Manov svet bomo tokrat spoznali v povsem drugačni luči, ogledali pa si ga bomo lahko v originalni različici (s podnapisi) in tudi v sinhronizirani verziji.

Vrača se še en kultni junak, ki ga pozna ves svet – to je Asterix. Gre za priredbo še ene stripovske pustolovščine, v katero se pogumni Asterix poda v družbi svojega simpatičnega prijatelja Obeliksa. 

In ne, nismo še končali s starimi znanci, ki nas razveseljujejo že dolga leta oziroma bolje rečeno, desetletja! Na velika platna znova prihaja tudi najboljša varuška vseh časov – Mary Poppins. Če ste gledali original iz leta 1964, potem preprosto ne smete zamuditi nadaljevanja, ki se dogaja 25 let kasneje, ko sta Michael in Jane že odrasla, Mary pa se vrne v njuna življenja, da bi jima s svojimi magičnimi močmi in pozitivno energijo pomagala vrniti veselje do življenja.

ČESA SE VESELIMO V JANUARJU?

Če sodite med velike filmoljubce, potem naj vam zaupamo, da boste tudi v letu 2019 imeli na ogled kar nekaj prijetnih filmov za vso družino – dva, ki ju nikakor ne kaže zamuditi sta Ralph ruši internet (Razbijač Ralph 2) in tretji del franšize Kako ukrotiti svojega zmaja. 

MAMICE, NE POZABITE NASE!

Zgoraj smo morda pisali o družinskih filmih, ampak mamice, ne pozabite, da je kdaj pa kdaj dobro iti v kino tudi brez otrok. Z možem na zmenek ali pa s prijateljicami na žensko druženje – oboje je super odklop od družinskih obveznosti. Kaj vam priporočamo? Za lahkotno zabavo vsekakor najnovejši film Jennifer Lopez – komedijo Zdaj ali nikoli, za katero smo prepričani, da ne bo razočarala, za ljubiteljice grozljivk Suspirio, za tiste, ki vam Hollywood ni ravno pri srcu pa francosko pustolovsko kriminalko Vladar Pariza. 

Se vidimo v Koloseju!

Za Mami blogerke napisala Tina Guček, Travel, Food and all things Good.

OBJAVA NI SPONZORIRANA

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja