Vesel, čaroben, poln optimizma, lepih mislih in dobre volje. Ja, takšen je december. To je mesec, ki ga enostavno obožujem. Odkar imam otroke, še toliko bolj. Ljubljana poskrbi, da je zaključek leta še nekoliko bolj čaroben. Nikoli ne razočara, s pestrim prazničnim programom pa razveseljuje tako odrasle kot tudi otroke. 

Za vas sem pripravila seznam krajev in dogodkov v prestolnici, kamor se ob koncu leta lahko odpravite v družbi najmlajših. 

PRIŽIG LUČK

Ljubljana bo v soju prazničnih lučk zasijala v petek, 30. novembra ob 17.15 uri.

KONGRESNI TRG

ČAROBNI GOZD V PAVILJONU

V ponedeljek, 3. decembra, bo ob pol petih otvoritev Čarobnega gozda, kjer bodo za otroke ves mesec potekale pravljične, čarobne in ustvarjalne delavnice. Več informacij najdete tu: www.pionirski-dom.si/napovednik/carobni-gozd-2018.

LEDENA DEŽELA

S 30. novembrom svoja vrata ponovno odpira Ledena dežela, kjer si boste lahko ogledali mogočne skulpture iz ledu. O podrobnostih si preberite tu: www.ledena-dezela.com.

SILVESTROVANJE ZA OTROKE

Otroci bodo lahko 31. decembra od 16. ure v spremstvu staršev dalje praznovali prihod novega leta s pravljičnimi junaki, si ogledali otroške glasbene nastope in se na koncu razveselili še prihoda Dedka Mraza.

MALA ULICA

V ponedeljek, 3. decembra, bo ob pol petih popoldne potekala pravljična ustvarjalnica s Katjo: Bozični čas. Otroci bodo lahko opazovali odtise, jih povezali z živalicami, ki so iskale hrano ter iz semenk pripravili pojedino za ptiče.

V sredo, 5. decembra med 17. in 18. uro, bo potekala delavnica z Borisom: Praznična smreka. Drevo bo pripravljeno iz naravnega materiala – lesa, otroci pa bodo iz papirja in ostalih naravnih materialov izdelali zvezde, ki jih bodo potem obesili na drevesce. Na voljo tudi drugi termini.

V petek, 7. decembra, bo ob 11. uri na vrsti pravljica z ustvarjalnico: Izgubljena darila. Dobrodošli vsi mali pomočniki, ki bi radi mesili piškotno testo in za božično večerjo pripravili sladka presenečenja.

V ponedeljek, 10. decembra, bo ob pol na sporedu pravljična ustvarjalnica: Zimski prijatelji. Otroci bodo iz posutega snega (mehkega polnila), ki bo pobelil Mestni trg Male ulice, valili kepe in naredili sneženega moža. 

V četrtek, 13. decembra, bo ob pol petih na vrsti pravljična ustvarjalnica: Babica Zima, na kateri bodo otroci na večji kartonski površini ustvarili pravo zimsko idilo.

V nedeljo, 16. decembra, bodo otroci  ob 11. uri s sladkimi dobrotami in sladkornim lepilom krasili piškotno hišico Janka in Metke.

V ponedeljek, 17. decembra, bo ob pol petih potekala ustvarjalnica s pravljico: Božično drevo, na kateri bodo otroci zamešali sladko lepilo in z dobrotami okrasili piškotno drevo.

Na pravljični ustvarjalnici Snežinke, ki bo na sporedu v četrtek, 27. decembra ob 17. uri, bodo otroci poprijeli za škarje in iz belega papirja izdelovali snežinke.

Več informacij o delavnicah najdete tu: www.malaulica.si.

SITI TEATER BTC

V petek, 7. decembra, bo ob 17. uri na sporedu humorna praznična predstava Babica zima gre na jug. 

Rudi in praznične kremšnite je hudomušna predstava o navihanem Rudolfu in iznajdljivem palčku Vseznalčku, ki bo na ogled v nedeljo, 16. decembra ob 10. uri.

Praznični ki-ki-riki je predstava o petelinu s Severnega pola, ki bo na sporedu v soboto, 22. decembra ob 11. uri. Po predstavi bo otroke obiskal tudi Božiček.

Informacije o dodatnih terminih predstav dobite na njihovi spletni strani: www.sititeater.si.

TRAMPOLIN PARK WOOP

V soboto, 8. decembra, bo ob pol enajstih ali ob pol petih na sporedu najbolj unikatna Božičkova predstava. Poleg super vzdušja in predstave bo Božiček poskrbel tudi za čudovita darila. Dodatne informacije poiščite na njihovi spletni strani: www.woop.fun.

PRIRODOSLOVNI MUZEJ SLOVENIJE

V soboto, 15. decembra, bo ob 11. uri potekala otroška delavnica: Prišleki iz vesolja. Drugič. Otroci bodo izvedeli več o utrinkih, na koncu pa bodo izdelali svetleče praznične okraske v obliki planetov. Na voljo je več terminov, dodatne informacije poiščite na: www.pms-lj.si/si/.

GRAJSKO GLEDALIŠČE, LJUBLJANSKI GRAD

V nedeljo, 23. decembra, si lahko ob 15. uri ogledate predstavo o izginulem prazničnem vzdušju: Vitez, zmaj in praznični direndaj. Prijavo oz. nakup lahko opravite tu: https://shop.ljubljanskigrad.si/si/nakup-korak-1.html.

MIKLAVŽEV SPREVOD

Miklavžev sprevod bo 5. decembra od 17. ure dalje potekal od Krekovega do Prešernovega trga. Miklavža bodo spremljali parklji, vragi in angelčki, ki bodo otrokom delili pecivo, sadje in bonbone.

SPREVOD DEDKA MRAZA

Dedek Mraz bo 26. decembra ob 17. uri svoj sprevod v kočiji pričel na Križevniški ulici in se zaključil na Kongresnem trgu. Družbo mu bodo delali snežaki, medvedi, zajci ter druga bitja iz ljudskih pripovedk in pravljic.

 

Za Mami blogerke napisala Katka Arnol, Fulkul mami

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja