Mislila sem, da nas ni veliko takih mam, kot sva midve. Mam, ki se po 12 mesecih porodniške ne vrnejo v službo, ampak v predavalnice. Mam, ki nimajo umirjene porodniške brez obveznosti, saj se pogosto vmes učijo za kakšen izpit ali obiskujejo predavanja kar z otročkom v naročju. Študentskih mam, torej.

Na božičnem obdarovanju za študentske in dijaške družine v Mariboru sem ugotovila, da sem se motila in da je takih primerov v Sloveniji kar veliko. Začutila sem, da nismo same, študentske mame. Da nas je veliko in da je nekomu za nas mar, nas spoštuje in nam želi pomagati. To sta Društvo študentskih družin Slovenije in Klub študentskih in dijaških družin Maribor. Za študentske družine pripravljajo različna predavanja, letovanja, obdarovanja, izlete, piknike, … Saj v resnici nam zaradi tempa življenja le redko uspe iti na te skrbno pripravljene dogodke. A že vabila je lepo prejemati in videti, da ti kot študentski družini nudijo počitnice po smešno nizkih cenah in v božičnem času obdarijo tvojega otroka z bogatimi darili.

Na zadnjem druženju v Termah Laško sem ugotovila, da se družine, ki živijo v ljubljanskem ali mariborskem študentskem domu, tudi po zaslugi teh društev in njihovih dogodkov dobro poznajo, se razumejo in si med seboj pomagajo z nasveti in druženji. Tisti pa, ki živijo izven teh stanovanj – v najemu ali pri starših doma, se hitro počutijo, da so sami na svetu z njihovim načinom življenja, ki ga okolica prevečkrat težko razume.

Vse mamice ali očki, ki študirate, iskreno vabljeni v kluba študentskih družin. Za vstop v oba kluba potrebuje biti le eden od staršev študent in ne oba.

Za Mami blogerke napisali Ana in Petra, Študentska mama

 

Kategorije:Mami študentka

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja