Jesensko ustvarjanje

Jesen, najbolj barvit in pisan letni čas, je že nekaj časa nazaj zakorala v našo deželo. Listje na drevesih se počasi barva v vseh mogočih jesenskih barvah, od zelene do temno rdeče. Narava se počasi pripravlja na zimsko spanje in nam zato nudi plodove. Jeseni najdemo kostanj, želod, buče, koruzo, storže, liste … In ravno zato je v jeseni čas, da se lotite ustvarjanja skupaj z otroki. Otroci obožujejo ustvarjanje in načinov za jesensko ustvarjanje je ogromno. Danes pa bi vam rada predstavila, česa smo se nedolgo nazaj lotili s fanti.

Sprehod v bližnji gozd

Ježki so znanilci jeseni. Vsi si jih predstavljamo, kako tekajo in nabirajo sadeže za dolgo zimo. Zato smo se s fanti odločili, da ustvarimo ježka. Ampak najprej je treba na sprehod v bližnji gozd po jesenske liste in plodove. Mi smo se odpravili nekega sončnega popoldneva, ko sta fanta imela veliko preveč energije. Nabrali smo raznorazne storže, barvne liste, želode, kostanj, koruzo in se nadihali svežega zraka. Torej, prijetno s koristnim.

Potrebujemo:

  • storže
  • jesensko listje
  • jesenske plodove
  • pištolo za vroče lepljenje
  • žica ali zobotrebci
  • rjav pom pom
  • navadno vrvico (špaga)
  • stožec in kroglo iz stirpora (opcijsko lahko uporabite tudi plastično steklenico)
  • plastične oči

Jesenski ježek

Najprej sem z vročo pištolo skupaj zalepila stožec in kroglo. Kroglo sem toliko obrezala, da se je stožec prilegal, kot lahko vidite na sliki. Nato sta fanta ovila spodnji del stožca z navadno vrvico. Nekoliko sem jima morala seveda pomagati, saj sta bila nekoliko nenatančna. Od časa do časa, smo vrvico, še nekoliko prilepili, za vsak slučaj.

V gozdu smo nabrali storže, ki smo jih nato hoteli z žico zapičiti v stiropor. Na žalost je bila žica, ki sem jo imela doma, premehka. Zato smo morali storže kar nalepiti na stiropor. Stiropor se ob stiku z vročim lepilom topi, zato bi bila boljša opcija, da bi izbrala plastično steklenico. Fanta v tem delu zato niti nista mogla sodelovati.

Ko sem nalepila vse storže, smo našega ježka še nekoliko okrasili. To pa sta po svoje naredila fanta. Dodala sta mini jabolka (ki sem jih kupila), šipek, kostanjeve bodice. V kostanj in želode sem jima predčasno zapičila zobotrebce in potem sta dodala še to. In nastal je tak lep ježek, ki že krasi naš dom.

 

 

Za Mamiblogerke piše: Sanja Vrtačič, Mega mama

Kategorije:VZGOJA Ustvarjanje

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja