V neposredni bližini Murske Sobote se bo kmalu odprl Paviljon Expano, ki ga imenujejo tudi vrata v Pomurje. Mami blogerke smo bile med prvimi povabljene k temu, da raziščemo vse, kar nam ima za ponuditi in v treh dneh polnih raziskovanja, najprej po Paviljonu in nato še v sami regiji, smo ostale brez besed.

Paviljon Expano je zasnovan kot Pomurje v malem s predstavitvijo regije, njihove turistične ponudbe, poslovnih priložnosti in ključnih znamenitosti. Kot promotor in generator pomurskega turizma obiskovalcem odpira vrata v regijo, prikazuje pomursko tradicijo, naravne danosti in lepoto krajine. Po obisku Paviljona lahko gostje Pomurje odkrivajo naprej in globje. Usmeri jih na turistične kmetije, v termalna kopališča, v odkrivanje vinorodnih gričev, panonske lepote mest in vasi ter uživanje vin in kulinaričnih dobrot.

Paviljon Expano leži ob Soboškemu jezeru. Tukaj nastaja večnamenski prireditveni prostor, motorični park, ki bo navdušil odrasle in otroke in prostor za piknike in druženja v naravi. Ob Soboškem jezeru so na voljo tudi različne aktivnosti na in v vodi, od ribičije, jadranja, veslanja, potapljanja in kopanja. Pokrajina je prečudovita, zraven pa so tudi otroška igrala in veliko prostora za igro ter sprehajanje.


V Expanu ima svoj prostor gostilna, ki omogoča oz. bo omogočala organizacijo degustacij in promocij, kulinaričnih delavnic in gostovanj chefov. Uveljaviti jo želijo kot komplementarno ponudbo uveljavljenim gostiščem v regiji in jo razvijati kot skupni razstavni prostor okusov Pomurja. Prav tako bo v Paviljonu Expano imel svoje mesto tudi TIC, kar bo pomenilo vrhunsko kakovost turističnih storitev in vse informacije na enem mestu. V javnem prostoru Paviljona bodo še neskončna soba, ki omogoča doživetje neskončnih razgledov čez pomursko ravnico, točka SPOT za promocijo naložbenih in poslovnih priložnosti v Pomurju in prireditveni prostor, namenjen manjšim dogodkom, promocijam, srečanjem in izobraževanjem.

V interaktivnem doživljajskem parku Expano boste lahko doživeli polet nad Pomurjem, to je nepozabna virtualna izkušnja preleta balona nad Pomurjem. Potovanje skozi čas, kar vam bo omogočilo odkrivanje Pomurja od časa panonskega morja do današnje pokrajine. Odkrivanje največjih bogastev, to je zemlje, vode, dediščine in tradicije. Lonci doživetij vam bodo ponudili doživetja glasbe, proze, poezije in likovnih del Pomurja skozi umetnost izdelovanja glinenih loncev. Mlinsko kolo, ki uprizarja vrtenje mlina na Muri bo omogočalo spoznavanje starih pomurskih žit, moke in izdelkov. Pomurski razgledi je soba, ki omogoča sprehod po visoko ločljivih panoramskih fotografijah pomurskih razgledov in interaktivno raziskovanje Pomurja včeraj in danes. Voda oblikuje bo prikazovala oblikovanje vode na interaktivni zavesi, tako kot je voda skozi čas oblikovala Pomurje. Dotik narave bo omogočal odkrivanje vodnega sveta Pomurja z morskimi ribami in vidro in zadnja soba oz. zadnji prekat Ustavite čas bo prikazovala skrit živalski svet, ki ga lahko opazimo šele takrat, ko se v popolnosti umirimo.

Vsi sodelujoči pri projektu verjamejo v moč sodelovanja in povezovanja ter soustvarjajo trajnostni turizem, kar je na nas pustilo še posebej močan vtis, saj se to ob obisku resnično čuti. Če torej potrebujete idejo o tem, kaj v Pomurju doživeti in obiskati, vam priporočamo najprej obisk Paviljona Expano, saj vam bo na najlepši možni način predstavil vse možnosti in vas napotil na nepozabno izkušnjo, prilagojeno vašim željam in potrebam.

Za Mami blogerke napisala Nina Držaj, Z ljubeznijo, mama. 
Foto: Arhiv Expano, Jan Vitez in Anja Oman

 

Kategorije:Izleti

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja