Veš, da je v Zagrebu veliko več za videti kot samo živalski vrt? 

Odkar živim v Zagrebu se name vsak teden obrne nekdo z vprašanji povezanimi z Zagrebom zato sem se odločila spisati krajšo serijo zapisov, kjer bom Zagreb predstavila točno tako, kot zanima bralke Mamiblogerk. Ker je mamino življenje in potrpljenje pogosto odvisno od kave, bo prav to moja današnja tema – začnimo!

Zagreb nam je iz Slovenije dokaj lahko dostopen in blizu, pa vendar moramo imeti v mislih, da je miljonsko mesto. Miljonsko mesto pomeni kaos v prometu. Pred dobre pol leta je Zagreb podražil parkiranja zato je boj za parkirno mesto še večji. Če se odpravljate v center, bi vsekakor priporočala garažo Importane Centar, ki je med ugodnejšimi (8kn) in je pri glavnem železniškem kolodvoru. Druga opcija je garaža Tuškanac, malenkost dražja (10kn) in se nahaja slabih 5 minut hoje od glavnega trga. 

Sedaj, ko smo parkiranje rešili, je čas zaaaaaaa – KAVO! V tem tekstu bom zapisala 5 ultimativnih lokalov z odlično kavo in nič manj odličnim ambientom!

Le nekaj metrov od garaže Tuškanac, se nahajata dve dobri lokaciji. 

Prva je Velvet, ki zraven dober kave, norega ambienta v svetli in temni verziji, nudi tudi zelo okusne tortice (testirano, večkrat). 

V isti ulici, Dežmanovi, se nahaja Dežman (obljubim, da bodo neizvirnosti pri izbiri imena nadoknadili z odlično postrežbo). Tudi oni so se malce razširili in tako nudijo restavracijski del in kavarniški, kjer vam bodo zraven odlične kave znali ponuditi tudi dober kozarec vina ali zanimivo kombinacijo gina in tonica. 

Sigurno vas bodo zamikale velike in polne terase v Bogovićevi ulici ali Oranž na Ilici in skoraj zagotovo ne boste naletele na slabo kavo! 

Zagreb seveda nista samo 2 ulici in en trg na katerem je glavno mesto za spiti kavo vsekakor Johann Franck. Le 10 minut hoje od trga, v Vlaški ulici se skriva Finjak. V varnem zavetju dvorišča, kar pomeni, da lahko otrok divja po mili volji, se skriva pravi mali raj. Finjak je lokal z dušo, skrbno izbrano dekoracijo, neverjetno praznično okrasitvijo in večino dni vam bo kavo postregel Denis, ki velja za najbolj nasmejanega natakarja v Zagrebu! Vsekakor vredno 10 minutnega sprehoda! 

Dovolj informacij za prvič? Pripravi se, naslednja tema bo Advent v Zagrebu, ki ti ga bom ekskluzivno razkazala na instagramu Mamiblogerk že 1.decembra!

Za Mami blogerke napisala Eva Lozina, Nepopolna mama

Fotografija: Finjak by Pepper Weddings 

En komentar

Kam na kavo? V Zagreb! 5 top lokacij za dobro kavo in prijeten ambient

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja