Verjetno ni malčka, ki ne bi užival v ustvarjanju v kuhinji. Glede na to, da nas opazujejo na vsakem našem koraku, nas večkrat na dan vidijo prav v kuhinji. Iz kuhinje vedno lepo diši, iz kuhinje pridejo najboljše dobrote in v kuhinji se ustvarja z najrazličnejšimi »materiali« vseh barv. Popolnoma razumljivo, da jih kuhanje tako privlači. In ne le punčke, tudi fantke. To vam lahko potrdimo iz lastnih izkušenj.

Tako priljubljen igralni kotiček je zato več kot dobrodošel v vsakem domu. Nimamo pa vedno dovolj prostora za postavitev otroške kuhinje, poleg tega lahko zanjo odštejemo precej denarja. Zato smo Mami blogerke pripravile nekaj idej, kako lahko otroško kuhinjo izdelamo kar sami. Potrebujemo le nekaj domišljije in kak kos pohištva, ki mu lahko za kratek čas namenite novo funkcijo ali pa staro omarico, ki bi slej ali prej romala na odpad.

  1. Stol kot kuhinja

V pravo malo kuhinjo lahko enostavno spremenimo navaden lesen kuhinjski stol. Nanj lahko pritrdimo poličke za kozarce in krožnice, obešanke za krpe in kuhalnice ter košarice za sestavine. Kuhališče izdelamo tako, da na sedišče prilepimo kroge iz flisa ali kartona, ob strani pa okrogle gumbe. Ti so lahko leseni ali, bolj enostavno, iz kartona. Pečica pa se skriva pod stolom, zaprta s kosom blaga, ki ga pritrdimo z ježki. 

 

  1. Kuhinja iz stare nočne omarice

Te kuhinje so še posebej prisrčne. Sploh če imate doma kakšno bolj vintage nočno omarico, ki bo kuhinji dala romantičen pridih. Na zadno stran omarice pritrdite leseno desko, ki deluje kot stena, na katero lahko postavite poličke, obešanke in podobno. Odvisno kakšen model nočne omarice imate na voljo, možnosti, kako boste ustvarili kuhališče, pečico, pomivalno korito ali kaj drugega, je neskončno. Pobarvajte jo v najljubši barvi in pustite domišljiji prosto pot.

  

  1. Kuhinja iz plastičnega predalnika

Tudi navaden plastični predalnik na koleščih, v katerem ponavadi hranimo copate ali kakšne materiale za ustvarjanje, se lahko hitro in predvsem poceni spremeni v malo kuhinjo. Kuhališče lahko izdelamo iz kartona ali blaga in ob straneh dodamo samolepilne obešanke. Ta opcija je tako enostavna, da jo lahko malčki izdelajo kar sami.

  1. Kuhinja iz starega dnevnega regala

Če ste nekoliko bolj ustvarjalni in imate na voljo tudi nekaj orodja, se lahko lotite kraljice med doma izdelanimi otroškimi kuhinjami. Kuhinjo, ki jo lahko izdelamo iz starega dnevnega regala, bi malčkom zavidala marsikatera mamica. Opcij je nešteto. Za vrati omaric se lahko skrivajo hladilnik, pečica ali prostor za posodo. Vgradite lahko mini pomivalno korito, ustvarite lahko celo okno s pogledom na polja sivke ali gozd. Kuhinjo lahko popestrijo mini zavese in celo dekorativne luči. Potrebnega bo sicer kar nekaj brušenja, vrtanja in bravanja, a po rezultatih sodeč, se izplača.

 

Če vas je katera od zamisli navdušila, veselo na delo. Vaši malčki bodo presrečni. Me pa bomo vesele, če nam javite, kako vam je uspelo!

Za Mami blogerke pripravila Maja Murič, Misija: Mamica

 

Viri:

Stol kot kuhinja https://babyccinoberlin.com/2015/01/30/diy-stuhlkuche/

Kuhinja iz nočne omarice:

Zamisel 1: https://www.pinterest.com/pin/371476669261842256/ 

Zamisel 2: https://www.pinterest.com/pin/371476669261842257/

Kuhinja iz plastičnega predalnika:

Zamisel 1: https://www.pinterest.com/pin/371476669261842254/

Zamisel 2: https://www.pinterest.com/pin/371476669261842538/ 

Kuhinja iz starega dnevnega regala:

Zamisel 1: http://giggleberrycreations.blogspot.com/2009/11/millas-kitchen-handmade-by-papa-grandma.html

Zamisel 2: http://suttongrace.blogspot.com/2009/06/repurposed-entertainment-center.html

Zamisel 3: https://imgur.com/a/IvB9E 

Kategorije:Naredi sama

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja