Mami blogerke smo najbolj ponosne na dejstvo, da smo dokazale, da se z združevanjem, povezovanjem in podpiranjem pride dlje. Zgodbe o povezovanju so zgodbe o uspehu. Ker smo družabna bitja, ker nihče ni sam, ker soobstajamo in smo soodvisni. Seveda take zgodbe prinesejo tudi izzive, prilagajanje in odpovedovanje, kar smo spoznale tudi same. Zato pozdravljamo vse, ki vztrajajo, ki verjamejo v moč skupine in ki privoščijo sebi in sosedu. Ko bomo vsi razmišljali tako, bo Slovenija tudi navznotraj tako lepa kot je navzven.

KDO
Tokrat so nas navdušili Pomurci. Sedem visoko kakovostnih pomurskih podjetij, ki se ponašajo z vrhunskimi kulinaričnimi zgodbami, je združilo moči in ustvarilo novo, še večjo zgodbo: GOURMET OVER MURA.

Bojan iz domačije Firbas, Uroš iz Vinarstva Marof, Janko in Lena iz šunkarne Kodila, Vasja iz pivovarne Bevog, Tanja iz gostilne Rajh, Danilo iz vinarstva Steyer in Gorazd iz oljarne Kocbek so imena, ki vam bodo pričarala pravo kulinarično izkušnjo iz pomurskega konca naše čudovite Slovenije.

Ko načrtujete družinski izlet ali doživetje s prijatelji, se nujno ustavite pri njih! Kje jih najdete:

IDEJA ZA IZLET
Me smo že obiskale večino (5) izmed njih in vam iskreno priporočamo sledeči enodnevni kulinarično-družinski izlet:

1. Začnite z zajtrkom na kmetiji Firbas. Za otroke bo to pravo doživetje, saj lahko po zajtrku gospodu Bojanu pomagajo pri hranjenju živali in se lahko peljejo s čisto pravim traktorjem. O samem domačem zajtrku in hruškovem soku pa sploh ne bomo izgubljale besed.
2. Za malico obiščite oljarno Kocbek in spoznajte pridelavo izvrstnega bučnega olja. Izredno prijazen gospod Gorazd bo poskrbel, da bo vse skupaj zanimivo tudi za najmlajše.
3. Po malici se odpravite do motoričnega parka pri Paviljonu Expano in uživajte na bregu Soboškega jezera. Čudovit razgled in park poln izzivov za otroke in odrasle vas bosta navdušila.
4. Na kosilo k Rajhu. Tradicionalna prekmurska kuhinja, z domačimi recepti v moderni preobleki, vas bo zagotovo navdušila. Sladoled z okusom prekmurske gibanice in bograč sta za vse prste obliznit.
5. Po kosilu se lahko odpravite na bazen v termalni park Terme 3000. Vodne zabave ne bo hitro zmanjkale in kot bi mignil, bo čas za večerjo. Če niste vodni tip, pa se odpravote na sprehod ob Muri, po Bukovniškem jezeru ali pa obiščite Luštno domačijo, kjer gojijo priljubljene paradižnike Lušt. Tudi sprehod po Murski Soboti z velikanskim parkom je lepo doživetje. Možnosti je res veliko.
6. Obisk šunkarne Kodila z večernim razvajanjem brbončic. Ko veš, kaj ješ, je vse še veliko bolj okusno. Velika zagrajena terasa je idealna za mirno večerjo. Prepričajte se v pristnost in neponovljiv okus Prekmurske šunke.

Obljubimo, da nam boste za tale izlet hvaležni. <3

POVEZOVANJE JE ZAKON
Pri vsakemu od sedmih ponudnikov, je bilo poleg odlične ponudbe, lepo poslušati tudi lepe besede o partnerjih. Vezi, ki jih vežejo v poslovnem svetu, se lepo prenašajo na njihove goste in občutek domačnosti je za obiskovalca močnejši, toplejši in prijetnejši. To je tista pika na i, ki nek izlet naredi nepozaben. Saj veste, ne zapomnimo si vseh informacij in okusov, zapomnimo pa si, kako smo se ob vsem tem počutili. Bravo Pomurje!

 

Za Mami blogerke napisala Anja Oman, Maminamaza.si

Vir naslovne fotografije: https://vivi.si/kulinaricna-potovanja/gourmet-over-mura/

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja