Ko razmišljamo o idejah za izlete po Sloveniji, se nam pred očmi največkrat odvrtijo tiste najbolj znane in obiskane lokacije: Bled, Piran, Ljubljana, morda še kak skok v Prekmurje ali na Pohorje, potem pa se zgodba počasi zaključi. Pa vendar je lahko tudi drugače – naša edinstvena deželica poleg tistih klasičnih ponuja obilo zanimivih lokacij, ki jih morda ne poznamo tako dobro. Ali pa morda celo jih, vendar nismo nikoli pomislili, da bi jih dodali na seznam krajev, ki jih želimo obiskati.

Tri doline – Savinjska, Šaleška in Koroška – so se povezale in v letu evropske kulturne dediščine pripravile posebno turistično ponudbo: DOŽIVETJE TREH DOLIN. Na svetovni dan turizma, 27. septembra 2018, so predstavniki programa v Žalcu predstavili novo turistično ponudbo, ki vas bo iz Žalca preko Velenja popeljala v Muto (ali obratno), na poti pa boste lahko spoznavali znamenitosti, kulinariko in lepoto vseh krajev: v Savinjski dolini boste potešili žejo pri Fontani piv, v Šaleški dolini boste obujali nostalgijo in pionirske spomine po časih, ki jih ni več, v Koroški dolini pa vas bodo na splavarski rajži flosarji pogostili s krepko malico.

Doživetje treh dolin, ki ga pripravljajo vse tri doline, je nekaj posebnega in vsekakor vredno pohvale, še bolj pa obiska. Predstavitve sva se udeležili Urška Golob in Tea Delena in izlet vsekakor priporočava. Več informacij TUKAJ

Za Mami blogerke Urška Golob, Prav posebna mama

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja