Mami blogerke smo se v sredo, 19. 9., v Velenju v podjetju Skaza udeležile slavnostne predstavitve njihovega novega produkta – Bokashi Organko 2. generacije. Na upravi podjetja so nas pričakali z vrhunsko dodelanim programom in obsežno predstavitvijo, ki je napovedala nadaljnje udejstvovanje podjetja Plastika Skaza v bolj zeleno smer.

Vsaka gospodinja v svojem gospodinjstvu proizvaja med drugim tudi organske odpadke. Ti prepogosto romajo le v rjavo kanto za smeti, redko hrano ponovno uporabimo ali pa poskrbimo za njeno organsko predelavo.

S pomočjo Organka lahko svoje organske odpadke sredi kuhinje preprosto in brez neprijetnih vonjav predelate v zelo hranljiv kompost in tekoče gnojilo. To lahko potem uporabite na svojem balkonskem vrtu, vržete na zunanji kompost ali pocrkljate svoj pravi vrt. Nobenega vsakodnevnega odnašanja organskih smeti ni več, pa tudi plesnenja ne, saj Organko vaše odpadke vakuumsko drži, dokler ga ne napolnite, drži pa tudi do 10kg materiala. Polnite ga lahko torej tudi 14 dni ali še dlje.

Skazin Organko 2.0 generacije so nam predstavili direktorica podjetja Tanja Skaza, ter ekipa ustvarjalcev za njo, ki je vsak po svoje prispeval k temu, da je nastal produkt, ki paše prav v vsako kuhinjo. Ker ga zaenkrat še ne morete kupiti v trgovinah, so poskrbeli tudi za obogateno virtualno predstavitev, ki vam s pomočjo aplikacije Zappr in mobilnega telefona pokaže, kako Organko izgleda glede na okolje, v katerem se nahajate – tudi v vaši lastni kuhinji.

Po predstavitvi nas je pričakal še praktičen prikaz uporabe zemlje komposta, ki je potekal pod vodstvom blogerskega para Tjaše in Robija, ki skrbita za Vrt obilja. Ugotovile smo, da lahko mikro zelenje različnih semen tudi jemo, tako kot kalčke in jih na hitro vzgojimo s pomočjo Organka kar v naši kuhinji, če imamo le dovolj svetlobe.

Pogledali smo si lahko tudi proizvodni obrat ter spoznali proces, ki vodi od reciklirane odpadne plastike do estetskega Organka in nekaterih drugih produktov plastike Skaza.

Domov smo se odpravile obogatene z novimi informacijami, kako lahko na preprost način poskrbimo za dodatno reciklažo odpadne hrane ter vsaka s svojo škatlico mikro zelenja, da preizkusi svoje sposobnosti vrtnarjenja. Kaj več o Bokashi Organku 2.0 pa boste lahko v naslednjem mesecu zasledili tudi na blogih in Instagram kanalih naših blogerk: Mami na vrtu, Mami na kvadrat in pol in Mladost, pleničke in družina.

Za Mami blogerke napisala Mateja Tamše, Mami na kvadrat in pol.

Kategorije:Priporočamo DOM

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja