V nedeljo, 9.9.2018, se je v Arboretumu Volčji Potok odvijal eden izmed najlepših dni v letu: Čarobni dan. Sončno vreme je tokrat izpolnilo svojo obljubo in park je zaživel v barvitosti različnih delavnic in otroškega smeha.

To je  bil že drugi Čarobni dan na katerem smo sodelovale tudi Mami blogerke. Na pobudo naše Sabine (Mami na vrtu), smo na svoji stojnici organizirale izmenjavo oblačil, ki je lepo stekla, za kar se vam vsem sodelujočim iskreno zahvaljujemo. Zelo lepo je zaživel tudi naš photo wall, za katerega se je na trenutke nabrala cela vrsta. Otroci so pri nas lahko ustvarjali in poslušali pravljice v zavetju drevesnih krošenj, mamice in očki pa ste si lahko malo oddahnili v prijetni senci. Hvala vsem za obisk! 

Smo pa Mami blogerke s svojimi družinami obiskale tudi ostalo dogajanje in ugotovile, da je za Čarobni dan dan skoraj prekratek. Kaj vse se je dogajalo! 

Že pri vhodu so nas razveselili konji. Še dobro, da je bila naša stojnica takoj zraven, saj bi sicer otroke verjetno težko kdajkoli spravili do nje 🙂 

Sledila je seveda obvezna poslikava obraza:

In že je bil čas za kavo 🙂 Gneča pred avtomatom (ki mimogrede dela najboljšo kavo iz avtomata!) ni bila prevelika, še bolje pa je, da je takoj zraven igralo, ki ga mi poimenujemo zajla in na kateri bi se otroci lahko spuščali vsaj dva dni skupaj, pa še ne bi imeli dovolj. 

Navdušile so nas mnoge ustvarjalne delavnice, med njimi pa najbolj NIČART z vodno grafiko in KOTANYI z začimbno pobarvanko.

Na glavnem odru smo ravno ujeli Evo Černe in Gašperja Riflja, ki sta ob čudovitih glasbenih nastopih vabila na prihajajoči mjuzikal Madagascar. Mi že komaj čakamo, da si ga ogledamo!

Ob glavnem odru je svoje mesto zavzel Lidlov kotiček, ki ni bil samo kotiček, ampak je bil en velik prostor, ki nas je navdušil! Za otroke so pripravili poučne delavnice o ravnanju z odpadki in poligon ter xxl pobarvanko s katerima so ozaveščali o zdravi prehrani. Pri njih smo se zadržali kar nekaj časa. 

Obiskali smo še dve super delavnici. Pri g. Marku Juhantu smo se na brezplačnih klepetih o vzgoji ustavljali mamice in očki, ki smo od tam odhajali polni dobrih nasvetov, otroci pa so se najraje ustavljali pri Knedlu na kuharskih delavnicah. Poleg nove kuharske izkušnje, je Knedl otroke nasmejal, jih na hitro kaj nahecal in jim na zabaven način ”prodal” zelenjavo v riževih zavitkih. Z veseljem smo izpolnile obrazec za obveščanje o njegovih delavnicah in se jih že veselimo!

Čarobni dan je bil tudi tokrat čaroben! Komaj čakamo naslednjega! Spremljajte: ČAROBNI DAN

Za Mami blogerke: Anja Oman, Mamina maza

Kategorije:Dogodki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja