Na vsakem koraku na nas prežijo razni virusi in bakterije. Vsi dobro vemo, kako pomembno je poskrbeti za močan imunski sistem, vendar le-tega še vedno premalo krat povezujemo s probiotiki. Predvsem pa velikokrat pozabimo poskrbeti za zdravo črevesje. Mami blogerke smo preizkusile WAYA probiotike in na svojih blogih zapisale svoje izkušnje z njimi.

DOPUST, SPREMEMBA OKOLJA IN TEŽAVE S PREBAVO.

“Moja evforija in veselje se končata z dnem, ko se končno odpravimo na dopust in Uroš začne pakirati v avto. Že ko vidi vso prtljago, začne s pripombami, kot “ja, kam bomo pa vse to dali?”, “mi smo definitivno edini, ki toliko vlačimo s seboj!”, itd. … itd… Seveda se najlepši dan v letu začne s prepiri. Sploh, ko pogleda v kakšen kovček ali vrečko in mi zabrusi:”Halo? Tega pa res ne rabiš s sabo vlačit!” Seveda se jaz ne dam. Nikoli ne veš, kaj potrebuješ. Čeprav je moje veselje pokvarjeno.Ampak mu potihem dam prav, ko sama vse stvari odpakiram in resnično vidim, da sem nas dejansko preselila. Za celih 14 dni. In čeprav imam izkušnje iz prejšnjega leta, delam enako vsako leto. Še sama se ne razumem.” (Never2late4you)

 Celoten prispevek si lahko preberete tukaj.

“Spomnim se, ko sem bila majhna, da sem vedno dobila vročino, ko smo šli na morje. To je lahko sprememba okolja, psihična nepripravljenost ali pa le, ker nisem imela trdnega zdravja oz. okrepljenega imunskega sistema ali le zadosti dobrih bakterij v svojem telesu, ki bi me potem ščitile pred slabimi. Zato zdaj to pri sebi in pri svojima hčerama saniram tako, da že spomladi pričnemo z dodajanjem probiotikov, kajti kot že vemo, nam le ta uredi prebavo, počisti črevesje,… Ker je črevesje pomemben (nekateri pravijo celo najpomembnejši) organ, ki nam regulira zdravje, mu je treba včasih malo pomagati, kajne? Vsi probiotiki namreč niso enaki. Dokazano delujejo tisti, ki vsebujejo sev Lactobacillus rhamnosus GG. Več o tem delovanju probiotikov na naše telo, je zapisano v bolj strokovnih člankih, zato je bolje, da vas kar preusmerim >> WAYA (Srečna.si)

Celoten prispevek si lahko preberete tukaj.

“Ker smo ponavadi na naših dopustih res aktivni, je tudi naša prehrana malo bolj neredna. Poleg tega zna kakšnega otroka zvit tudi ‘potovalna zaprtost’, če veste kaj mislim – se zgodi, da enostavno ne morejo iti na WC, ki ga ne poznajo. Hkrati smo na javnih WC-jih in ob zgolj osnovni higieni v naravi lahko izpostavljeni tudi kakšnemu virusu ali bakteriji več, kot običajno. Zaradi zgoraj navedenih razlogov so za nas na dopustih že nekaj časa nepogrešljivi probiotiki Waya. Že kakšen teden pred dopustom otrokom začnem dajati probiotike WAYA v kapljicah, za naju dva pa imam vedno na zalogi probiotike WAYA Forte v kapsulah, jemljemo pa jih tudi ves čas dopusta. Otroci jih imajo radi, Ronja je vsakič, ko njeno flaško potegnem na plano, čisto navdušena. 😀 S probiotiki pa nudimo podporo tudi našim imunskim sistemom in imamo tako manj možnosti, da kdo na dopustu zboli.” (Mami na kvadrat in pol)

Celoten prispevek si lahko preberete tukaj.

“Zadnja leta, odkar odkar z nami naokrog hodi tudi Višnja, pa se soočamo še z eno težavo. Višnji na dopustu vedno ponagaja prebava, kar pripisujem predvsem prehrani, ki je na počitnicah vedno malce drugačna kot doma. Saj veste kako je na morju. En, dva, trije sladoledi, kdo jih pa šteje? Po vrhu še kakšen sok in posledično se hitro prične črvičenje v trebuščku. Za razliko od Višnje, pa se moja prebava na dopustu poleni, gre na off skupaj z mojo glavo in mi prav tako povzroča težave. K sreči sem našla rešitev, ki Višnji zelo pomaga pri umiritvi črevesja. Vedno bolj se zadnja leta poudarja pozitivne učinke jemanja probiotikov, ne samo v primeru kurative, ampak tudi kot preventiva. V naši potujoči lekarni tako vedno najdete tudi probiotike Waya. V obliki kapljic za otroke in kapsul za odrasle. Probiotiki WAYA® so idealni za uravnoteženo črevesno mikrofloro.”                                    ( Ljubki nesmisel)

Celoten prispevek si lahko preberete tukaj.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja