Vsem mamicam je izjemno pomembno, da naši otroci jedo kar se da zdravo, zato se zelo trudimo, da že v otroštvu osvojijo zdrave prehranjevalne navade, ki so zagotovo pomemben dejavnik dobrega počutja in zdravja nasploh. Mami blogerke smo mnenja, da je takšna popotnica pomembna, zato smo z velikim veseljem pristopile k projektu Jej kot tvoj junak, ki je nastal pod okriljem Beko in FC Barcelona. Med samim projektom in ustvarjanjem v kuhinji smo od naših malih sončkov slišale nemalo prigod in raznih cvetk, ko so zagledali raznolikost barv na krožniku. Vsaka mama ima svojnbnačin soočanja z le temi, svoje nam v objavah zaupajo Nepopolna mama, Mami na OFF in Z ljubeznijo mama.

Če me vprašate, sem načeloma z njihovo prehrano zadovoljna in noben od njih se mi ne zdi pretirano izbirčen. Seveda pridejo tudi trenutki, ko se česa ne dotaknejo in se zmrdujejo. Spomnim se Aljaža, ki me je nekoč vprašal: “Mami, kaj pa je to? Takšne barve je, kot kakec!?”. Haha, ti naši otroci, res so neverjetni! Po večurnem trudu v kuhinji si tega res ne želim slišati, ampak kdo bi jim zameril? Tudi odrasli ne maramo vseh jedi in znamo biti izbirčni, zato si lahko samo želim in si še naprej prizadevam za to, da bi moji otroci odrasli v ljudi, ki imajo zdrav in spoštljiv odnos do hrane in svojega telesa, v hrani uživajo, poznajo ravnovesje in v kuhinji radi eksperimetirajo ter preizkušajo nove jedi in so odprtega duha. Na kakšen način bom to dosegla? Z iznajdljivostjo, vztrajnostjo in razumevanjem ter z lastnim zgledom. ( Z ljubeznijo mama)

Celoten prispevek si lahko preberete tukaj.

Zaradi lastnih izkušenj sem prepričana, da se s silo in grožnjami bistveno težje doseže, da otroci dolgoročno vzljubijo jedi, ki imajo toliko pozitivnih vplivov na njihovo zdravje. Jaz to rešujem tako, da zelenjavo ponudim pri vsakem obroku in sem tudi sama vzgled. Trenutno mi pri načrtovanju družinskega jedilnika pomaga projekt Jej kot tvoj junak pod okriljem Beko, še najbolj pa Beko Vacuum blender, s pomočjo katerega naš izbirčnež poje tudi tisto zelenjavo, za katero sploh ne ve, da obstaja! Nekako se je potrebno znajti in jaz skupaj s svojo potrpežljivostjo in vzgledom iščem najboljše načine, da poskrbim za zdravje svojih dveh fantov. Zato ju v sam proces nabiranje zelenjave, kuhanja in priprave obrokov poskušam čim večkrat vključevati. Ob tem pa slišim vse mogoče … (Mami na off)

Celoten prispevek si lahko preberete tukaj.

Problem je, ko se otroku zlažeš, da npr. sladoleda več nimamo, pa ti odgovori, da morava v trgovino, da mu ga kupim. Borbe okrog hrane so nasploh prisotne in ne morem mu niti pretirano zameriti, da ima približno enako sofisticiran okus. Kdo pa ne bi sladoled za zajtrk, bodimo realni?Prepričana sem bila, da z Luko in hrano ne bo nekih težav, saj je kot dojenček pojedel dobesedno vse. Včasih se mi je zdelo, da bi mu lahko spasirala karkoli, brez razmišljanja, če gre skupaj ali ne in bi to pojedel. To je bil tudi razlog, da sem bila prepričana, da niso otroci zbirčni ampak mame nimajo dovolj dobrega mikserja. Hja karma mi je vse to »pametno« razmišljanje vrnila! (Nepopolna mama)

Celoten prispevek si lahko preberete tukaj.

Več o načinih in priporočilih, s katerim lahko mamice lažje dosežemo, da tudi naši otroci jedo kot junaki, si lahko preberete tukaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja