Varnost je vedno na prvem mestu, se strinjamo vse mamiblogerke. Iz tega razloga smo še bolj vesele, saj smo postale ponosne ambasadorke znamke čelad Nutcase. Zavedamo se, kako pomembno je, da naši otroci ob aktivnostih na kolesih, skirojih, rolerjih in podobnih prevoznih sredstvih, uporabljajo čelado. To ne pomeni, da jih zavijamo v vato, temveč, da jim želimo VARNO otroštvo. Kako se čelade obnesejo in zakaj smo izbrale ravno te, lahko preberete v prispevkih, v katerih smo strnile svoje izkušnje.

PODEDOVANE ČELADE, OPRASKANO IN RAZIGRANO OTROŠTVO TER VARNO VZGAJANJE.

“Včasih me malo stisne pri srcu, ko slišim komentar v smislu »naj pade, se bo že naučil, da tam ne sme« … Oprostite, a mnogo stvari se lahko nauči brez posledic! Lahko se jih naučina varen način, ni se mu potrebno ob učenju soočati z nečim, kar ga lahko zaznamuje za celo življenje. Seveda sem za to, da otrok vozi kolo, skače v vodo, pleza po drevesu, naj uživa v otroštvu in spoznava svoje telo in njegove zmožnosti. A še bolj sem za to, da so vse te aktivnosti prilagojene njegovi starosti in ne le željam. Predvsem pa sem za to, da so vse te aktivnosti, ki ga veselijo in so dobre za njegov razvoj, varne. Kdo je za vse to dogovoren? Po mojem mnenju nihče drug kot starši.” (Mami na off)

Celoten prispevek si lahko preberete TUKAJ.

“Čelade naši otroci podedujejo med seboj – na srečo ni še noben doživel kakšnega močnejšega udarca v glavo pri svojih aktivnostih. Ko sem šla z Ronjo letos prvič na kolo – ona je sedela v kolesarskem sedežu za mano – sem ji tako nataknila staro Sarino čelado, tisto ki jo je že prerasla. Kmalu sem ugotovila, da so pene, ki naj bi jo držale na mestu, že popolnoma razlimane – čelada ji je plesala po glavi in nikakor ni opravljala svoje funkcije. Če sem čisto iskrena, je že Sari  čelada velikokrat uhajala nazaj in tako v primeru padca njeno čelo sploh ni bilo zaščiteno. Ko pa je Sara dva tedna nazaj z večjo čelado, ki se ji tudi ne prilega popolnoma, še zares padla in se udarila v čelo tako močno, da jo je glava bolela še naslednji dan in sva z možem posumila na rahel pretres možganov, sem se sama pri sebi odločila, da je počasi čas za konec te ‘šlamparije’.” (Mami na kvadrat in pol)

Celoten prispevek si lahko preberete TUKAJ.

“Ker sem bila malo prej ravno pri triciklih in žogah, naj omenim, da so oboji lahko nevarni. Posebno če si star dve leti. Tako kot lahko pri igranju z žogo padeš na nos, se to pri vožnji s triciklom lahko zgodi še prej. Kaj šele če tako dirkaš, da te vsakič odnese iz ovinka, kot našo Milo. In ker imam bolnišnic že čez glavo, smo letos Mili priskrbeli čelado. Najprej tisto, ki ji jo je podarila sestrična. Pa se je njena drobna glava izgubila v njej, zato smo poiskali tako, ki bi se povsem prilegala njeni glavi.” (Ljubezniva)”

Celoten prispevek si lahko preberete TUKAJ.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja