Vsem mamicam je izjemno pomembno, da naši otroci jedo kar se da zdravo. Želimo si, da že v otroštvu osvojijo zdrave prehranjevalne navade, ki so zagotovo pomemben dejavnik dobrega počutja in zdravja nasploh. Tudi Mami blogerke smo mnenja, da je takšna popotnica pomembna, zato smo z velikim veseljem pristopile k projektu Jej kot tvoj junak, ki je nastal pod okriljem Beko in FC Barcelona. Kaj vse se bomo v projektu naučile pa v naslednjih objavah pri naših Nepopolna mama, Z ljubeznijo mama in Mami na OFF.
Nepopolna mama
“Včasih se sprašujem, če je Luka res kaj prikrajšan, ker še npr. nikoli nisem naredila čuftov. Ne rečem, da že nisem večkrat razmišljala o kakšnih receptih, ampak mene mine že samo, ko vidim, da nimam polovice sestavin – nikoli doma. Kaj doma, za določene ne vem niti kako izgledajo. Če so sestavine ok, pa je večinoma čas kuhanja tak, da me mine do vsega. Dve uri in pol za kosilo? Noup, ne pri meni. Ker sem sama taka obupna kuharica, me toliko bolj navdušijo druge, ki razturajo. In prav te me pogosto opogumljajo, da bi morala vsaj poskusiti malo bolj zdravo jesti, sploh moje Mamiblogerke. Skupaj smo se povezale pri projektu podjetja Beko – Jej kot tvoj junak, ki spodbuja zdravo prehrano ravno med najmlajšimi in to v sodelovanju z FC Barcelona in Unicefom.”
Z ljubeznijo mama
“Recepti, ki jih uporabljam pri naši vsakodnevni kuhi, so ponavadi preprosti in sestavljeni iz lokalnih ter sezonskih sestavin, kadar pa je izbire manj, izberemo tudi kakšno tropsko sadje. Najbolj pomembno mi je, da se v kuhinji ne zadržim veliko časa, ker se mi zdi to, zraven vseh obveznosti, nemogoče, predvsem pa se vedno raje odločim za kakšno uro igre z otroki več, kot pa za kakšno uro kuhanja več. Na spletu je ogromno zdravih receptov, ki ne zahtevajo posebnega kuharskega znanja in, ki so mi v veliko pomoč. Pred kratkim je svojo knjižico receptov izdalo tudi podjetje Beko, katerega ponosna ambasadorka sem. Njihova knjižica receptov je nastala v sodelovanju z nutricionisti FC Barcelona in vsebuje zelo primerne recepte za majhne izbirčneže. “
Mami na OFF
“Zaradi mojega malega Izaka (ki ni naklonjen zelenjavi) sem izjemno vesela, da bom s projektom Jej kot tvoj junak v okrilju Beko skrbela za to, da bo prehrana izbirčneža s pomokanim noskom kar se da zdrava. Zato s ponosom sporočam, da zdaj zdravo skupno kuhanje počasi in po lažji poti vključujem v naš vsakdan. Res sem zadovoljna, da sem našla način, ki nam omogoča enostavnejšo in hitro pripravo zdravih smoothijev, juh in namazov. V vseh fazah priprave sodelujeta tudi Žan in Izak, s tem pa se navajata na samostojnost ter spoznavata zdrava živila. Naš nov kuhinjski pomočnik Vacuum blender Beko je prvi korak za bolj mirno, sproščeno in zabavno (in včasih tudi romantično) pripravljanje zdravih obrokov, kjer nam lahko pomagajo tudi otroci.”

Objavo smo zapisale kot ponosne ambasadorke projekta Jej kot tvoj junak in Beko.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja