Si mami? Potem je velika verjetnost, da večino časa preživiš v zelo udobnih, a morda malce manj modnih oblačilih. In to je čisto super! Katera mama pa bi želela zapravljati trdo prigarani denar za čiščenje trdovratnih madežev z nove svilene bluze, ki jo lahko pere le ročno, ampak … Tu in tam se skoraj zagotovo vsaka izmed nas z veseljem uredi in modno obleče.

Mami blogerke nismo nobena izjema. Ker je včasih težko najti prave kombinacije (še posebej, če ste ena izmed tistih, ki tako kot jaz nima »nič pametnega v omari«, čeprav ta poka po šivih), smo se odločile, da bomo vsak prvi torek v mesecu pripravile prispevek, kako kombinirati osnovne, »must have« kose iz naših garderobnih omar. Upamo, da boste med kombinacijami, ki jih bomo sestavile, našle kakšno idejo tudi zase (vesele pa bomo tudi vseh vaših predlogov, komentarjev in morebitnih fotografij).

 

Prvi kos, ki smo ga izbrale, je jeans jakna. Modni kos, ki tako ali drugače kraljuje med modnimi izbirami že desetletja, je že nekaj časa ponovno aktualen, predstavlja pa tudi hvaležno izbiro za prehodni čas, ko so jutra še hladna, popoldnevi pa že precej vroči. Če je bilo včasih nujno kombinirati jeans na jeans, danes ni tako. Jeans jakna lepo dopolni lahkotno poletno obleko in doda nekaj robustnega kontrasta romantični zasanjanosti, prav tako pa lahko omili malce strožji poslovni outfit in ga pomladi.

Vir: HM.

Izbire na policah blagovnih znamk je ogromno. Zadnjih nekaj sezon so ponovno v modi rahlo širši, »oversized« kroji, ki odlično pašejo z mladostnimi kombinacijami, vendar pa se pri njih hitro izgubijo zapeljive ženske krivine, še posebej ob kakšni manj posrečeni kombinaciji. Varnejša in bolj klasična izbira so rahlo telirani kroji, ki dostikrat predstavljajo dobro zamenjavo za prav tako nepogrešljive blazerje, obenem pa poskrbijo za lepe linije.

Če jeans jakne še ni v vaši omari, lahko to postane ena izmed boljših modnih naložb, ki vam bo služila še dolgo in ob mnogih priložnostih.

 

Kako pa so jeans jakno kombinirale štiri mami blogerke?

***

Maja Murič, avtorica bloga Misija: mamica, je svojo »business casual« izbiro svetlo roza hlač in nežne bele bluze (oboje Orsay) pomladila s kratko jeans jakno (HM), odlična izbira pa so tudi mokasinke v temno modri barvi (Deichmann).

Maja Murič

*

Dijana Krička, najdete jo tukaj, je izbrala svetlo poletno obleko s cvetličnim vzorcem (New Yorker) in jo kombinirala z udobnimi modnimi šprtnimi copati Adidas Superstar, vse skupaj pa je popestrila z mladostno “oversized” jeans jakno z izvezenim motivom vrtnic (BTC, Hala A).

Dijana Krička

*

Maja Bračič, Mami z načrtom, je izbrala barvo, ki je letos med najbolj zaželenimi: sončno rumeno. Lahkotno obleko (HM) v topli barvi, ki kar kliče po poletnih dogodivščinah, lepo dopolnjuje jeans jakna krajšega kroja (Bershka).

Maja Bračič

*

Tudi nosečniški trebuščki so lahko lepo in modno oblečeni. Tea Delena, ki ustvarja blog Delena piše, je svoj nosečniški trebušček odela v zeleno mini obleko (HM), izbiro pa je dopolnila s “cropped” jakno v videzu zbledelega jeansa (Terranova).

Tea Delena

***

Kakšno kombinacijo pa bi izbrale ve?

 

Za Mamiblogerke piše: Urška Golob, Prav posebna mama

 

Kategorije:Moda

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja