Vodene koze ali norice so otroška nalezljiva bolezen, ki naj ne bi puščala resnejših zapletov, če jo prebolimo v otroštvu. Potek bolezni je odvisen od mnogih dejavnikov in se od otroka do otroka razlikuje, a največkrat ni pretirano zaskrbljujoče. Ponosne smo, ker smo imele priložnost preizkusiti izdelke Poxclin, ki ob pojavu noric, omili srbečico in tako olajša potek same bolezni. Svoje izkušnje z izdelkom Poxclin, smo strnile v objavah na svojih blogih.

ZGODBE O NADLEŽNIH MEHURČKIH TER NEPRIJETNIH OBVESTILIH V VRTCIH

“Ravno te dni v našem vrtcu kroži obvestilo staršem, da razsajajo vodene koze ali norice, otroška nalezljiva bolezen, ki naj ne bi puščala resnejših zapletov, če jo prebolimo v otroštvu. Potek bolezni je odvisen od mnogih dejavnikov in se od otroka do otroka razlikuje, a največkrat ni pretirano zaskrbljujoče. Moja fanta sta vodene koze prebolela predlansko poletje, ko sta en za drugim bolehala oba in moram priznati, da ni bilo ravno krasna izkušnja. Na začetku sem predvidela, da bo (zaradi njune sicer dobre imunosti) klinična slika potekala v blažji obliki, a me je hitro napredujoča bolezen pri našem dvoletniku kmalu negativno presenetila.” (Mami na off) 

Celoten prispevek si lahko preberete tukaj.

“Vodenih koz še nisem prebolela, kljub temu, da sem jim bila večkrat neposredno izpostavljena in vse bolj se sprašujem ali sem imuna nanje ali pa sem jih prebolela potiho. Ria je bolezen prebolela v zelo blagi obliki, tako da nismo uporabljali nobenih sredstev za blaženje, medtem ko je imel Noe precej hujšo obliko; mehurčke je imel dobesedno povsod, največ pa po obrazu in to okrog ust in oči, in zato smo uporabljali hladilno peno PoxClin, ki kožo hladi in pomiri ter blaži srbečico, hkrati pa pomaga pri celjenju in zmanjšuje možnost nastajanja brazgotin, za kar sem še danes neizmerno hvaležna. Noe namreč nima niti ene brazgotine, čeprav je bil dva dni povsem v mehurčkih, a so se ti ob pomoči PoxClinazelo lepo zacelili in v nekaj dneh je bil skoraj povsem zdrav.” (Mamin twist)

Celoten prispevek si lahko preberete tukaj.

“Še preden sva izvedela za hladilno peno, sva Glorii vsakič rekla, naj pikice le boža, saj nisva želela, da ji ostanejo brazgotine, kot so nama. Kot je priporočeno, sva jo tudi prhala v mlačni vodi in ji kožo po prhanju le popivnala z brisačo. Na kožo ji tudi nisva nanašala nobenih drugih krem ali mazil. Na različnih spletnih straneh sem prebrala, da se vodene koze lahko pogosto pojavijo tudi po lasišču in po ustih. Zato sem ji v tem času tudi lase in usta redno pregledovala za nove pikiceGlorii sva tako vsak dan po 3 x na dan s peno PoxClin namazala vse pikice, ki so se pojavile zaradi vodenih koz in takrat se je tudi prenehala praskati.”(Izberi modro)

Celoten prispevek si lahko preberete tukaj.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja