Običajen dan vsake mame bolj ali manj zaznamuje ena stvar: hrana. Če si priznamo ali ne, vse se vrti okoli hrane. Kaj in kdaj bodo otroci jedli! In to ponavadi med tem, ko se trudimo izkorisiti vsako prosto minuto za vzdrževanje vsaj približnega reda v stanovanju, koordiniramo tisoč in eno obveznost, vmes pa ne želimo zamuditi časa s svojimi otroki. V bistvu se sliši skorajda neizvedljivo, ampak konec dneva nam vedno nekako uspe. Včasih skuhamo celo kulinarično doživetje z več hodi, spet drugič na kos kruha na hitro namažemo pašteto ali namaz, saj kaj več preprosto nismo utegnile pripraviti.

Mami blogerke smo bile izredno vesele povabila podjetja Lidl, da preizkusimo njihove kašice za dojenčke Lupilu. Ne le, da s pripravljenimi kašicami prihranimo ogromno časa, z njimi lahko našim otrokom ponudimo popoln obrok tudi kadar nam ne uspe skočiti v trgovino po sveže sadje in zelenjavo, kadar smo raje na svežem zraku, kot zaprte v kuhinji, ali pa takrat, ko smo z družino kje na poti.

Lupilu kašice so preizkušale štiri Mami blogerke in vsaka je pripravila svoj prispevek o tem, kako jih je umestila v svoj vsakdan.

Sabina oz. Mami na vrtu je naša najbolj ekološko zavedna blogerka oz. vlogerka, ki ob vsakem svojem nakupu stremi k čim manj odpadkom. Tako ne uporablja plastičnih vrečk in se izogiba kupovanju živil v plastični embalaži. Lupilu kašice niso navdušile le njenega malčka, hitro je namreč našla kar nekaj idej, kako njihovo embalažo ponovno uporabiti.

Njene zamisli si lahko pogledate v prispevku tukaj.

Mateja, Mami na kvadrat in pol je iskreno spregovorila o tem, kako si je olajšala svoje življenje z majhnimi otroki. Kako si je poenostavila pripravo obrokov in kakšno mesto v njenem načinu življenja imajo kašice, si lahko preberete v njenem zapisu. Skupaj s preostalimi nasveti za čim manj “kompliciranja”.

Več si lahko preberete v njenem prispevku tukaj.

Katarina nam je na njenem blogu Mini utrinki omogočila, da nekoliko pokukamo v njihov vsakdan in nas spomnila na male stvari, ki jih v danes tako hitro pozabimo. Kot na primer to, kako pomemben mejnik za otroka je, ko se prvič samostojno usede ali je z žlico. Hkrati pa nam je zaupala recept za eno najljubših jedi njenih otrok, ki je nastala čisto po naključju.

Več si lahko preberete v njenem prispevku tukaj.

Še več receptov pa je zbrala Adrijana, avtorica Life Props bloga. Predvsem so enostavni in hitri – za mamice odlična zamisel, za naše najmlajše pa popoln obrok. Bodisi za hitro malico ali hranljivo kosilo.

Več si lahko preberete v njenem prispevku tukaj.

Dober tek!
Vaše Mami blogerke

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja