Strinjamo se, da je dojenje najbolj naraven proces ter najboljši način, kako nahraniti svojega dojenčka. A žal niso vse ženske te sreče, da bi jim dojenje steklo brez težav in zaradi tega se velikokrat srečujejo z očitajočimi komentarji. Obsojanja, da se ne trudiš dovolj, premalo ješ, ne pristavljaš dovolj ali še huje, da se ne trudiš. Na koncu pa potegneš črto in ugotoviš, da je edina formula, ki zares drži, sledeča: ČE JE SREČNA MAMA, JE SREČEN TUDI OTROK! Vesele smo, da smo mamiblogerke postale del zgodbe adaptiranega mleka Novalac,ki je na voljo v lekarnah, kjer vam bodo farmacevti pomagali z nasvetom, katere vrste mleko je za vašega otroka najbolj primerno. Več informacij o mlekih Novalac najdete tudi tu.

NAŠE ZGODBE O PRVIH DNEVIH Z DOJENČKOM, SLABI VESTI IN SITIH OTROCIH

“Težki so začetki. Neizmerno lepi, a obenem težki. Spomnim se vseh trenutkov z Majem pet let nazaj, ko smo prispeli iz porodnišnice domov. Uf, je bilo naporno! Tako psihično kot fizično. Nekaj mesecev se nikakor nisem mogla sestaviti skupaj, zato sem si rekla, da če bo kadarkoli prišel drugi otrok, da bom določene stvari speljala drugače in si tako maksimalno olajšala življenje novopečene mamice. Zaradi tega ne bom nič slabša mami, zagotovo pa bolj zadovoljna in mirna, kar je na koncu koncev najbolj pomembno.” (Fulkulmami)

Celoten prispevek si lahko preberete tukaj.

“V tistem času, ko bi morala uživata v prvih trenutkih doma s svojim novorojenčkom, po 12 dneh porodnišnic in bolnišnice, sem se jaz borila s koprivnico po celem telesu. Takrat sem se končno sprijaznila, da je bolj pomembno, da je moj otrok sit, kot to ali dojim, se trudim dojiti, črpam ali dajem dodatek. Ker bi življenje res bilo preveč monotono, če ne bi bilo komplikacij, sem zelo hitro opazila, da Luki navadno adaptirano mleko ne odgovarja, da se čisto vsakič zgodi, da tudi, ko podre kupček, še vedno bruha. Doktor Google je takrat priskočil na pomoč in diagnoza je bila polivanje. Več o tem kaj to sploh je, sem poiskala na strani Novalac. Mamice, ki se srečujejo s polivanjem, vedo kako zelo nadležno je.” (Nepopolna mama)

Celoten prispevek si lahko preberete tukaj.

“Vsaka mama ima zato ob novi vlogi sama s seboj in malim bitjecem zares veliko dela. In skrbi. In neprespanih noči. In milijon dvomov. In vsaka stvar, s katero se sreča, je zanjo prvič. In je presneto naporna. In tudi dojenje je. Zato je res težko, da ob vsem tem posluša še očitke in pametovanja. In ko sem po dveh mučnih mesecih, ko je me čisto vse bolelo, in nešteto poskusih in trudu čutila, da to res ni normalno, sem stvar vzela v svoje roke.
Poiskala sem alternativno rešitev. V lekarni mi je prijazna farmacevtka povedala, da ima Novalac točno to, kar iščem. Je najboljša rešitev za nedoječe mamice, ker vsebuje vse hranljive snovi, ki jih novorojenček potrebuje za zdrav razvoj.”  (Mini utrinki)

Celoten prispevek  si lahko preberete tukaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja