Božično-novoletni prazniki so neizbežno povezani z darili. Veseli smo, ko jih dobimo, včasih še bolj, ko jih podarimo. Ko pa enkrat postaneš starš, darila dobijo povsem nov pomen. Po eni strani zato, ker je veselje v otroških očeh enostavno neprecenljivo, po drugi strani pa zato, ker je organizacija okoli nakupa daril precej bolj zahtevna.

Mateja, Mami na kvadrat in pol, ima odličen recept za vsaj nekoliko lažjo organizacijo: Ker si ne želim, da je zadnji mesec leta posvečen dirkanju po trgovinah, razmišljam o malih pozornostih za vse člane svoje družine že nekaj mesecev prej. Že nekaj let si vsako leto naredim kar seznam ter potem spotoma nabiram vse potrebno za to, da imam do konca novembra darilca zbrana in se lahko decembra posvetim drugim stvarem. Njen celoten zapis je na voljo tu: http://maminakvadratinpol.si/2017/12/01/zakaj-bi-sploh-se-kupovali-darila-saj-imajo-tako-vsega-prevec/

Nina, Z ljubeznijo, Mama, se na čas daril temeljito pripravi, v tem pa sodeluje cela družina: Vsako leto del darila kupimo, del darila pa izdelamo doma. Ker je v takšna darila vložen naš čas in trud in pri vsem sodelujejo tudi otroci, je to pomembna lekcija za življenje in hkrati kvalitetno preživeti skupni čas. Celotno objavo si lahko preberete tu: http://zljubeznijomama.com/blog/2017/11/28/darila-v-bistvu-imamo-vse-kar-potrebujemo/.

Celotna družina pa pri darilih sodeluje tudi pri Juretu, Ljubki nesmisel, čeprav on vse skupaj dojema bolj po moško: S tem, da jih sami zavijemo, četudi malo postrani in v razcefranem papirju. Ker sem predstavnik bolj kosmatega spola, so se darilne vrečke izkazale kot najboljša rešitev vseh teh malih peripetij. Povezava do celotnega zapisa: http://ljubki-nesmisel.si/2017/11/25/vse-kar-steje/

O tem, koliko se pa sploh še posvetimo iskanju “pravega darila” za določeno osebo, pa v svojem blogu piše Anja, Mamina maza: http://maminamaza.si/preprosto-normalna-darila/. Predlaga tudi tako priljubljeno in vedno učinkovito igrico “Skrivnostni božiček”: Tako vsak izžreba nekoga in samo zanj kupi darilo. Vrednost darila smo lani zastavili na 30€ in cel december smo tuhtali kdo ima koga, kaj bomo dobili in vse skupaj je bilo veliko bolj zabavno in čarobno, ko smo darilo končno odprli in ugotavljali kdo je naš Božiček.

Kakšna pa bo vaša letošnja strategija v povezavi z darili? Pridružite se nam in nam jo zaupajte na facebooku ali instagramu. Pokažite nam, kakšni so pa vaši #preprostonormalniprazniki!

Vabljeni pa tudi k sodelovanju v naši NAGRADNI IGRI, ki poteka v sodelovanju z Lidl Slovenija #PREPROSTONORMALNIPRAZNIKI 10 x 30!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja