December je eden najlepših mesecev ravno zaradi tisočerih luči. Okrašena drevesca, hiše in ulice ustvarjajo nekaj magičnega. Užitek se je sprehoditi po bleščečih trgovinah, izbirati praznično dekoracijo in tradicionalne dobrote. Skoraj tako, kot praznične luči, se svetijo tudi oči naših najmlajših. Sploh ko se z njimi odpravimo po nakupih in radovedno opazujejo, katero malenkost bi izbrali zase. Čokoladico, morda liziko, ali pa avtomobilček.

Kako pa se počutijo starši, ki si tega ne morejo privoščiti? Ki morajo s kruto realnostjo ugasniti lučke v očeh njihovih otrok, saj je kovancev v denarnici dovolj le za najnujnejše.

V taki situaciji se pogosto znajde Brane, oče samohranilec, ki je po odhodu žene v tujino ostal sam s sinom. Ljubezen do sina mu je pomagala premagati težave z alkoholom, da mu ga ni bilo potrebno predati rejniški družini. Borita se iz dneva v dan, stanje pa otežuje še nepoplačano posojilo.

To je izkusila tudi Nadja, ki živi sama s sinom, po tem ko se je ločila od nasilnega partnerja. Brez zaposlitve in v najemniškem stanovanju se s sinom le s težavo prebijata skozi mesec. Poleg tega pa jo že od poroda naprej pestijo kronični glavoboli, sin pa ima vedenjske težave.

Iz dneva v dan v negotovosti živi tudi Renata s svojim možem, za katerega skrbi 24 ur na dan, saj je invalidsko upokojen. Štiričlanska družina se preživlja le z moževo pokojnino, nadomestilom za izgubljeni dohodek in otroškimi dodatki. Živijo v hiši, ki je le polovično v njihovi lasti. Ker si odkupa druge polovice ne morejo privoščiti se bo hiša prodajala na javni dražbi, družini pa grozi deložacija.

Podjetje Lidl je prisluhnilo ne le tem trem, temveč prav vsem zgodbam iz našega projekta Prazniki za vse. Zato bodo kar trinajstim družinam poklonili darilne bone za nakup v njihovih trgovinah. Da si bodo lahko družine končno enkrat privoščile, kar si želijo. Vse kar je nujno in tudi kaj, kar bo spet prižgalo iskrice v otroških očeh.

Iz srca hvala!

Mami blogerke

 

 

Kategorije:Prazniki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja