Priznam, dolgo sem se izogibala prebiranju zgodb družin v projektu Prazniki za vse. Pa ne, ker ne bi želela pomagati, ne ker bi rada pogledala vstran, presrečna sem bila, ko sta se Maja (Murič, Misija: Mamica) in Eva (Lozina, Nepopolna mama) lotili tega projekta v imenu Mami blogerk, ampak ker se poznam in vem kako zelo se me take zgodbe dotaknejo. Glede na odzive na prve objave, sem začutila, da nisem edina. Veliko nas je takih. Želimo pomagati, pa ne zmoremo vedno in to nas boli.

V Baby centru niso zamižali na eno oko. V roke so odgovorno vzeli spisek družin in njihove zgodbe, preverili kje lahko pomagajo po najboljših močeh. To so tri družine;

1. Tričlanska družina, kjer imata oba starša težave v duševnem zdravju, otrok pa je avtist. Oče je invalidsko upokojen, mama pa je nezaposlena. Za razvoj otroka plačujeta dodatne terapije, kar jima predstavlja velik finančni zalogaj, saj poleg tega odplačujeta še stanovanjski kredit.

Baby center je zanje priskrbel: Plenice, mleko, čistilni robčki za previjanje, oblačila, zvočne igrače, pladenj za pečico, posode za kuho in kozarci.

2. Tričlanska družina, kjer je zelo bolan 2-letni sin. Deček ima veliko preiskav, diagnoze še niso dokonočno znane ( ledvice, srce, nižja mišična masa), zato tudi ne sme v vrtec in ga pazi mama, zaradi česar ne more delati. Oba starša sta brezposelna in
imata neplačane kredite, širšega sorodstva, ki bi jima lahko pomagal, pa nimata. Problem jima predstavljajo stroški prevoza. Trenutno se preživljajoz otroškim dodatkom in denarno socialno pomočjo.

Baby center je zanje priskrbel: Posteljica za novorojenčka, jogi 120×60, ponev, posoda za kuho, grelnik za stekleničke, nosni aspirator.

3. Mati in hči sta prvih šest let živeli pri sorodnici, vendar sta si, zaradi prostorske stiske, morali poiskati najemniško stanovanje. Mati je zaposlena le za polovični delovni čas in ima zato nizek prihodek. Hči s sredstvi, ki jih ji nameni boter, obiskuje gimnastiko in je pri tem zelo uspešna. Z očetom nima rednih stikov, saj naj bi živel v tujini. Ker je bila odločitev o preživnini formalno določena, se je mami zmanjšal otroški dodatek in povečal strošek za plačilo vrtca, kljub temu, da oče preživnine ne plačuje, kar jima je še dodatno poslabšalo finančno situacijo.

Baby center je zanju priskrbel: Zimska oblačila in obutev, hrana, postelja.

Baby centrova simbolična predaja medvedkov za tri družine v roke Zveze prijateljev mladine Moste Polje. Foto: Mateja Tamše

 

Nekaj besed direktorja Baby centra, Matjaža Marinška, ki je spregovoril tudi o sodelovanju s skupino Mami blogerke in načrtih za naslednje leto. Foto: Mateja Tamše

 

Maja Murič (Misija: Mamica) v družbi predstavnic Zveze prijateljev mladine Moste Polje. Foto: Mateja Tamše

 

Mami blogerke na skupinski fotografiji v Baby centru. Foto: Mateja Tamše

V Baby centru so poleg simbolične predaje medvedkov v roke Zveze prijateljev mladine Moste Polje poskrbeli tudi za kratek program in prigrizke v zahvalo za letošnje sodelovanje pri Baby centrovi spremenjeni podobi. Na videz majhna gesta, a v današnjih časih izredno velika. Prisotnost vseh Baby centrovih zaposlenih, s katerimi smo sodelovale na letošnjih projektih in lepe besede vodstva podjetja ter konec koncev podpora našemu dobrodelnemu projektu in ponedeljkov večer, so nas dodobra prepričali, da se na svoji poti odločamo pravilno, da z izbiro pravih podjetij lahko dosežemo veliko več kot samo ”biznis” in lahko z vso iskrenostjo in z velikim srcem na glas in ponosno povemo, da je Baby center trgovina v katero smo se sedaj še dodatno zaljubile. Hvala, ker ste eno tistih podjetij, ki v hitrem tempu in nenehni borbi za obstanek ne pozablja na tisto, kar je in vedno bo najbolj pomembno: pristni človeški odnosi. Stisk roke in velik hvala!

Anja in Mami blogerke

Več o projektu Prazniki za vse in kako lahko pomagate vi: https://www.mamiblogerke.si/projekti/prazniki-za-vse/

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja