Ali kdaj pomislimo na to, kakšne zgodbe nosijo v sebi ljudje, ki jih srečamo na ulici? Ko hitimo eden mimo drugega niti ne opazimo tihega klica na pomoč, ki se skriva v očeh nekaterih. Tistih, ki bodo morali na božično jutro pogledati svojim otrokom v oči in jim razložiti, zakaj je Božiček pozabil obiskati ravno njih. In tistih, ki bodo morali brisati solze na licih svojih otrok, ker so v šoli brez prijateljev, ker niso povabljeni na praznovanja rojstnih dni kot vsi ostali sošolci in ker so zapostavljeni samo zato, ker z vrstniki ne morejo deliti enakih izkušenj, tako vsakdanjih, kot je obisk kina ali slaščičarne.

Mami blogerke smo v projektu Prazniki za vse želele pomagati ravno tem staršem. Staršem, ki živijo v naši okolici, ki so v hudi stiski, pa niti ne vemo, kako bi jim pomagali. Na naše veliko veselje so zaposleni v podjetju Goodyear Dunlop Sava Tires (krajše Goodyear) točno vedeli, kako pomagati. Za odločitev niti niso potrebovali dolgo časa, saj se je njihovo podjetje kot prvo odzvalo našemu vabilu k sodelovanju v projektu Prazniki za vse. V Goodyearu so izredno dejavni na področju družbene odgovornosti, še posebej pa blestijo s prostovoljnimi projekti zaposlenih in donacijami pnevmatik prostovoljnim reševalnim službam. Ko so prebirali zgodbe družin, ki smo jih v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje izbrale v projektu Prazniki za vse, so se namreč odločili, da novoletno druženje obarvajo z dobrodelnostjo in polepšajo praznike trem družinam iz njihove okolice:

Sabina iz Kranja se je po ločitvi od očeta svojih otrok preselila v slabo opremljeno najemniško stanovanje v Kranju. Oče otrok preživnine za svoje tri sinove ne plačuje, poleg tega pa je Sabina pred časom podpisala poroštvo za njegovo družinsko hišo, ki je pod hipoteko, zaradi česar ji grozi stečaj. Vse kar si želi je, da bi lahko na novo začela in omogočila normalno življenje svojim trem otrokom.

 Tanja iz Kranja z dvema otrokoma živi v občinskem stanovanju. Je mama samohranilka, brez zaposlitve, ima le z občasne prihodke preko osebnega dopolnilnega dela in opravlja prostovoljno delo.Odkar je doživela srčni infarkt shajajo še težje. Sin ima od rojstva hude zdravstvene težave, ki mu jih povzroča tumor na hrbtenici, zaradi česar je tudi gibalno oviran. Uspel se je zaposliti, od takrat pa so primorani odplačevati subvencijo najemnine, kljub temu da porabi večino denarja za zdravljenje. Mlajša hči je zdrava, pridna učenka, ki si nadvse želi sodelovati v dramskem krožku, vendar si tega zaradi težke finančne situacije ne morejo privoščiti.     

 Oliva iz Škofje Loke je mama samohranilka z dvema deklicama, dvojčicama starima 9 let. Oče deklet preživnine zanje ne plačuje. Družina živi v tržnem najemnem stanovanju iz katerega pa se morajo nemudoma izseliti. Čakajo na možnost občinskega stanovanja, saj nimajo kam drugam. Oliva je po izobrazbi kemijski tehnik, opravila je tudi prekvalifikacijo NPK za pomočnico vzgojitelja, kljub temu pa je že dve leti brez zaposlitve.

Vsaki izmed družin  so v Goodyearu namenili finančno pomoč v vrednosti 1000 evrov, poleg tega pa so zaposleni za družine pripravili še pakete s praktičnimi darili, ki so jih opremili s prazničnimi voščilnicami z lepimi željami.

Glavni direktor podjetja Goodyear Dunlop Sava Tires, Matej Zavrl, je bon in pakete s praktičnimi darili predal predstavnicam Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje in predstavnicam Mami blogerk. Od leve proti desni: Matej Zavrl (glavni direktor, Goodyear), Živa Logar (ZPM), Maruša Kaučič Conde (ZPM), Neya Mramor Peron (Mami blogerke), Maja Murič (Mami blogerke), Simona Dijak (vodja komunikacij, Goodyear).

Iz srca hvala!

Mami blogerke

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja