Žensko telo gre med nosečnostjo in med porodom skozi velike spremembe. Ena od teh so tudi zrahljane mišice medeničnega dna, ki nam pomagajo zadrževati urin. 4 Mami blogerke smo se na to temo, ki nikakor ne bi smela biti tabu, povezale s Hartmann Slovenija  in opisale svoje izkušnje.

Anja, Mamina maza, je opisala svojo izkušnjo v času nosečnosti: 

”Ko sem zanosila v drugo in imela že večkrat opisane težave tako s splavi kot s počutjem, sem z izvajanjem vadb morala prenehati. Veliko hitreje, kot sem pričakovala, že v 17. tednu, se mi je začelo dogajati, da mi je med kihanjem ušlo. Da bi upoštevala svoj lasten nasvet, da preden kihnem, zadržim mišice, je skoraj nemogoče, ker medtem, ko vem, da bom kihnila in medtem, ko kiham, ni dosti časa. (Mimogrede: Ali je še katera opazila, da v nosečnosti čisto drugače kihamo?! Veliko bolj na glas in zoprno?) Na sploh pa me vedno večkrat tišči lulat in veliko težje zdržim pot do stranišča.” 

Celoten prispevek, v katerem najdete tudi navodila za pravilno izvajanje vaj, si lahko preberete TUKAJ.

Gabrijela, Mamin twist, je pisala o preventivi in kurativi: 

”Pomembno se mi zdi, da smo ženske ozaveščene, da  se poslužujemo preventive,  hkrati pa smo seznanjene tudi s kurativo in pripomočki, ki nam bodo olajšali težave ter preprečili, da bi inkontinenca vplivala na naše življenje. Povsem vsakdanja in preprosta rešitev pri težavah z inkontinenco so inkontinenčni vložki oziroma predloge, ki so v primerjavi s higienskimi bolj vpojni, vsebujejo superabsorbens, ki tekočino spremeni v gel in nevtralizirajo neprijetne vonjave ter jih lahko kupite v različnih velikostih, na voljo pa so pri Hartmann Slovenija. Brezplačni vzorec si lahko naročiš tukaj.”

Celoten prispevek, v katerem si lahko natančno preberete kako se inkontinence najbolje izogibati in kako jo reševati, si lahko preberete TUKAJ. 

Danijela, Mami na off, je spregovorila o težavah, ki so posledica inkontinence: 

”Nikoli nisem pomislila, da se tridesetletna fit mamica majhnega navihanca, ki je vse svoje življenje telovadila in prosti čas posvečala skrbi za zdravje, sooča s takšnimi težavami. Ona se namreč zdaj na tek težje odpravi zaradi inkontinence. Ne gre le za utrujenost in pomanjkanje časa. Ne gre za takšne malenkosti, ki so bremenile mene. V tem istem telefonskem pogovoru sem namreč prvič slišala njeno intimno zgodbo, ki jo z namenom ozaveščanja o inkontinenci, želim deliti z vami. Prepričana sem, da se precejšnji odstotek (mladih) žensk sooča s takšnimi težavami, a o njih zaradi strahu in morda tudi sramu nerade spregovorijo. Šport, aerobika in tek v naravi za nekatere ni več nekaj najbolj naravnega in spontanega.”

Celoten prispevek, v katerem boste izvedele s katerimi težavami se mamice ob pojavu inkontinence soočamo, si preberite TUKAJ. 

Eva, Nepopolna mama, je opisala svoje nepoznavanje tega problema:

”» Kaka inkontinenca, to ma ja oma, ne pa jaz!?«. Mama je seveda povedala omi kaj se mi dogaja in oma mi je čez dva dni prinesla eno škatlo svojih. Že v osnovi so mi vložki grozni, res so mi. Priznam, da so omini, koliko se sliši čudno, bili malo boljši. Imela sem čisto tanke, ki se mi je zdelo, da vpijejo več kot so kadarkoli tisti taveliki navadni, nočni. Malo sem pogooglala in ugotovila, da je to res nekaj normalnega v nosečnosti in tudi po. No vsaj nekaj tolažbe, nisem samo jaz čudna, ker ne upam kihniti, da se ne bi polulala.”

Celoten prispevek, v katerem Eva opisuje kako je potekalo njeno spoznavanje s to temo in kako je na dolgi vožnji zdržala med eno in drugo bencinsko črpalko, si preberite TUKAJ. 

 

Higienični vložki MoliMed so brez sramu lahko del potrebščin v torbici. Dobite jih v trgovini Hartmann Plus. Trgovina, specializirana za medicinske pripomočke, od razkužil, testov za samotestiranje, termometrov do higieničnih vložkov, s katero sodelujemo že od avgusta, je pravi kotiček za vse mamice, ki skrbijo za zdravje in varnost sebe in svojih otrok. Stestirale smo že RAZKUŽILA (beri TUKAJ) in TESTE ZA SAMOTESTIRANJE. Čaka pa nas še kar nekaj izdelkov in zelo smo vesele, da so izbrali prav nas, da razširimo dobro besedo in ozaveščamo družine o izdelkih, ki so nujni za vsako družino. Obiščite jih v BTCju ali na spletu http://www.hartmannplus.si/

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja