Čeprav še ni december, se z vseh strani počasi začenja čutiti praznični stres. Družinski koledarji so že dodobra zapolnjeni do konca leta, otroške misli že uhajajo k dobrim možem, misli staršev pa k seznamom nakupov in obveznosti.

Lidl Slovenija je ob letošnjih praznikih postavil Mami blogerkam velik izziv, ki smo ga z veseljem sprejele: Preprosto normalni prazniki. Morda se šliši preprosto, vendar ni. Ves čas imamo občutek, da se od nas pričakuje preveč, da moramo imeti po zadnjih trendih okrašen dom, da mora vsak dan dišati po prazničnih dobrotah, ki so hkrati tudi fotogenične, da morajo naši otroci obiskati vse možne predstave in ne pozabimo na brezhiben dom, kjer je vse čisto in na svojem mestu. Ali sploh še znamo imeti preprosto normalne praznike?

Prazniki naj bi predstavljali nekaj lepega, najlepšega. Tisti čas v letu, ki se ga otroci spominjajo tudi v svojih »odraslih« letih. Čas magičnosti, ko je čisto vse mogoče. Neverjetnih zgodb, ki nikoli ne prenehajo živeti. In doživetij, ki so resnično nekaj neponovljivega. Tako je na svojem blogu Ljubki nesmisel zapisal naš očka bloger Jure. O tem, kako bo letos načrtoval le poln hladilnik in nič drugega, si lahko preberete v objavi: http://ljubki-nesmisel.si/2017/11/13/nula-skrbi-za-praznicne-dni/

Nina, ki ustvarja blog Z ljubeznijo, Mama, je zapisala: Odkar sva postala starša, je tempo življenja nor. Služba, gospodinjstvo, vzgoja, nega in toliko nekih obveznosti, ki jih moramo postoriti. Velikokrat pogrešam tiste preproste trenutke na kavču, ko samo ležimo, se žgečkamo, beremo knjige in preprosto smo.  Njen recept za družinske aktivnosti, ki praznike naredijo čim bolj normalne in v veselje otrokom lahko preberete tukaj: http://zljubeznijomama.com/blog/2017/11/16/ko-najbolj-stresno-obdobje-v-letu-postane-najlepse-obdobje/

Mateja, Mami na kvadrat in pol, je pripravila kar konkreten spisek predlogov, ki bo praznike zagotovo naredil bolj normalne. Na primer: Zakaj bi se sprehajala po nešteto trgovinah, če lahko grem v eno in tam dobim vse, kar potrebujem?

Ostale predloge, pa si preberite v njeni objavi: http://maminakvadratinpol.si/2017/11/19/5-predlogov-za-manj-stresne-praznicne-dni/.

O tem, kar je zares pomembno in kako bistvo pogledati skozi otroške oči, pa je čudovito ubesedila naša Anja, Mamina maza. Ko se v vsej tej naglici in želji po tem, da bi otroku pričaral najčarobnejše praznike na svetu, v nekih zelo kratkih trenutkih ustaviš in zazreš svojemu otroku v oči, iz njih sijeta neskončna sreča in ljubezen. Tega ne vidiš na fotografiji, niti ne, ko odpre darilo.

Ganljiv zapis je v celoti dostopen tu: http://maminamaza.si/svet-skozi-otroske-oci-ali-sploh-se-znamo-biti-preprosto-normalni/

Kakšni pa bodo letos vaši prazniki? Vabimo vas, da se nam pridružite in s #preprostonormalniprazniki na Facebooku ali Instagramu označite svoje misli, fotografije ali videe. 

Vabljeni pa tudi k sodelovanju v naši NAGRADNI IGRI #PREPROSTONORMALNIPRAZNIKI10 x 30!
VEČ

 

 

Kategorije:Prazniki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja