Mame ves čas govorimo, da potrebujemo čas zase, da nam manjka družba prijateljic in da si ničesar več ne privoščimo, ko dobimo priložnost – imamo varstvo za otroke, je mož doma, imamo čas za urejanje, kaj novega za obleči, je vreme sprejemljivo in nimamo nič nujnega za početi, pa najdemo tisoč in en izgovor, zakaj ne bi šle. Kar naenkrat se nam ne ljubi, smo preutrujene, bi bile raje doma ali moramo drug dan zgodaj vstati, v resnici pa se nam samo ne ljubi iz `cone udobja`. Zato so najboljši dogovorjeni dogodki, druženja, ki se jim ne moreš izogniti in za katera ni izgovora niti v zadnjem trenutku. Ko se uredimo in stopimo skozi vrata, vsa nejevolja in skrbi ostanejo za nami in takrat se mame zares sprostimo.

Ladies night je eden izmed tistih večerov, ki te `prisili`, da greš od doma in se imaš lepo. Nekaj ur ženske družbe, sproščenega klepetanja, glasnega smeha in  iskrenih pogovorov vsako žensko napolni s pozitivno energijo in da vsaki mami vedeti, da ni sama. Ne glede na to, kako zelo se trudimo izogibati pogovorom o materinstvu, ob koncu vsakega večera pristanemo pri otrocih. To smo, tako živimo in to nas osrečuje tudi, ko niso ob nas.

Kaj bom oblekla, kako se bom namazala, pete ali superge? Ko smo skupaj, postane vse ostalo nepomembno, samo da uživamo. Včeraj smo se Mami blogerke družile na Ladies night v Cineplexx Slovenija: Neya, Maja, Melita Ivana, Lara in Tina so se družile v Kranju, Adrijana, Gabrijela, Petra, Urška in Katja pa v Mariboru. Ogledale smo si romantično komedijo Spet doma (Home again) z Reese Whiterspoon v glavni vlogi, ki govori o 40-letni skoraj ločeni mami, ki se s hčerkama iz New Yorka preseli v Los Angeles, kjer si začne ustvarjati novo življenje, novo kariero in si najde novo ljubezen, veliko mlajšega moškega. Vsakdanje in nadvse komične situacije so požele ogromno smeha in odobravanja, saj smo se, še posebej mame, v njih brez težav našle. Katera mama ne pozna neprijetnih vprašanj,  s katerimi nas otroci spravljajo v nerodne situacije in vprašljivih pogledov okolice.

Teh nekaj ur, ki smo jih preživele skupaj, je bilo neprecenljivih. V Kranju so se mamice po filmu okrepčale s prigrizki in vinom, v Mariboru pa smo si privoščile `after klepet` in ko so nas ob enajstih prijazno odslovili (ker so zapirali), je bilo razočaranje očitno. Vse smo si bile enotne, da moramo takšno druženje nujno ponoviti in da bi lahko postal Ladies night dogodek, ki bi se ga redno udeleževale. Prijetno družbo so dodatno popestrili prigrizki – kokice so pač obvezne in darilca sponzorjev večera: vatirane blazinice Cotoneve, revija Lady in parfum Christina Aguilera.

Obvezno ponovimo! Filmi iz Ladies night paketa, ki nas čakajo v bodoče so: Mame na večerji (4. oktober), Poredne mame 2: Božič (2. november) in Prava nota 3 (20. december).

This slideshow requires JavaScript.

Preberite, kako smo se imele in kaj o Ladies nightu menimo Mami blogerke:

Petra (Študentska mama): Na dan, ko je bil Maribor ovit v vijolično, se je moj mož prostovoljno javil, da poskrbi za hčerko in jo uspava ter si sam pogleda tekmo, jaz pa sem odšla v kino z drugimi mamami. In tako je bilo včerajšnji večer v Mariboru poskrbljeno za obe publiki. Moško in žensko. Tiste, ki so namreč nogometne navdušenke, so si lahko ogledale tekmo, vse ostale pa smo uživale ob kokicah, filmu in darilcih.

Melita Ivana (Melita Ivana blog): Za mamice so večeri, ki jih lahko preživimo v ženski družbi in s pijačo v roki neprecenljivi. Včeraj smo se vse lahko sprostile, poklepetale, ogledale smo si zabaven film, na koncu pa smo še nazdravile s kozarčkom penine in se odločile, da to ni bil zadnji Ladies night, ki smo se ga udeležile.

Adrijana (Life Props blog): mislim, da rahlo podcenjujemo efekt, ki ga lahko ima prijetna družba in dober film. Efekt, ki je včeraj poskrbel, da smo se popolnoma sprostile, dodobra nasmejale in odšle domov preplavljene s pozitivnimi občutki. Včasih sta dve urci popolnoma dovolj, če jih izkoristiš na pravi način.

Tina (Travel, food and All thing good): Mame si prmealokrat vzamemo čas zase in za druženje s prijateljicami in kadar grem v kino, grem ponavadi s svojima  `čmrljema` gledat kakšno risanko. Ko smo se z Mamiblogerkami pogovarjale, da bi šle skupaj na Ladies night v Cineplexx, sem bila takoj za. Večer je bil poln smeha, ženskega klepeta (čudno, da danes ne dežuje), dobre hrane in pijače. Film je bil super, večer pa popoln uspeh!

Gabrijela (Mamin Twist): To ni bil moj prvi Ladies night in iskreno priznam, da mi je takšno druženje prirastlo k srcu. Večer, ko mož pazi otroka, jaz pa se lahko brezskrbno podružim z drugimi mamicami, vedno dobro dene in je nujen; da iztirimo, da se sprostimo in gremo nato polne energije novim izzivom naproti. Zelo smo uživale in druženje bomo z veseljem ponovile.

Maja (Misija: mamica): Ko je padla ideja, da bi šle s puncami v kino, mi ni bilo treba dolgo razmišljati! Sploh, ker to ni bil navaden večer v kinu, temveč Ladies night. Film je bil temu primeren – simpatična Reese, obkrožena z mladimi fanti, nas je nasmejala in sprostila, po filmu pa sta naše druženje zaključila še kozarček penine in obljuba, da kmalu ponovimo!

Urška (Carica sveta): Mame vemo, koliko organizacije in načrtovanja je potrebnega, da lahko za 2 uri pobegnemo od doma. Kljub začetni skrbi, da atiju ne bo uspelo otroka pravočasno nahraniti in spraviti v posteljo, medtem ko mami uživa na Ladies nightu, sem se po dolgem času zares sprostila, nasmejala in domov odšla s super spominom na ženski večer, ki ga ne bom hitro pozabila. V veliki meri zaradi enkratnih žensk, s katerimi smo preživele ta večer, delno pa tudi zaradi vročih igralcev.

Neya (Mladost, pleničke in družina): Sem velika zagovornica časa, ki ga mame porabimo zase. In včeraj je bila odlična priložnost, da smo se mamice lahko doklopile od otroškega joka in večerne rutine. Preživele smo čudovit večer ob odličnem filmu, v še bolj super družbi in ob slastni pogostitvi. Ta večer sigurno ni bil zadnji Ladies night.

Pojdite v Cineplexx in si oglejte film. Reese Whiterspoon vas bo znova navdušila in ne bo vam žal!

Za Mami blogerke napisala Gabrijela Ajhmajer Neuvirt, Mamin Twist

Fotografije: Cineplexx Slovenija, Študentska mama, Mamin Twist

Kategorije:Dogodki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja