Vse se je začelo pred tremi meseci, ko sta naši članici Eva Lozina (Nepopolna mama)  in Petra Kmetič (Študentska mama) sedeli na kavici in se pogovarjali o tem, kako koristno bi bilo narediti dogodek, ki bi združil podjetja in blogerje. Dogodek, na katerem bi na eni strani podjetja, na drugi blogerji, delili svoje izkušnje in pričakovanja. Blogerji in podjetja namreč zadnjih nekaj let, predvem pa v zelo bližnji prihodnosti, pašejo skupaj. Pravzaprav smo soodvisni.

Tri mesece kasneje se je zgodil BLOGSI. Prvi dogodek take vrste v Sloveniji. Prišla so podjetja, velika podjetja. In prišli so blogerji. Tisti starejši, tisti z ogromno izkušnjami in tisti, ki z bloganjem šele dobro začenjajo. Polna dvorana, slastni prigrizki in ogromno pričakovanj.

Težko pričakovanje.

Koliko vsega je bilo potrebno, da se je zgodil tak velik dogodek, si lahko samo predstavljamo. Za idejo: Ko smo se en dan prej dobile na kosilu z organizatorko, je to izgledalo nekako takole:

Namesto, da bi ji dale mir, smo Mami na off, Z ljubeznijo, Mama. in Mamina maza poskrbele za še bolj pestro popoldne naše Nepopolne mame.

Za Mami blogerke se je vse začelo že dve uri prej. Eva nam je ”zrihtala” posebno dvorano, Lidl Slovenija pa je poskrbel za slasten zajtrk, da smo lažje razmišljale. Ker nas je tako veliko, smo morale pred dogodkom uskladiti svoje želje glede sodelovanj s podjetji in nabrati nekaj konkretnih idej. Jutro je minilo (pre)hitro, a na glavno dogajanje smo se odpravile polne idej, motivacije in pozitivne energije.

Dogodek se je zares pričel. Na začetku sta nas lepo pozdravili organizatorki Eva Lozina in Petra Kmetič, nato pa je agencija Sidera prevzela okroglo mizo podjetij, na kateri so predstavniki podjetij Lidl Slovenija, Deichman, Sava Hotels and Resorts, Hajdi.si, Futura in Mercator govorili o tem kako pomembno je za njih sodelovanje z blogerji. Povedali so tudi na kakšen način z njimi sodelujejo, kakšne zneske namenjajo takim projektom in kakšne blogerje izbirajo. Če so se način, zneski in ideje razlikovali, kot je tudi prav, so bili čisto vsi enotni v tem kakšne blogerje izbirajo: ”Tiste, ki jih začutijo.” (Lidl Slovenija) ”Tiste, ki so iskreni in pristni.” (Sava Hotels and Resorts) ”Tiste, ki z znamko dihajo.” (Lidl Slovenija) ”Tiste, ki rastejo skupaj z njimi.” (Hajdi.si)

”Iskrenost, pristnost, zgodbo in številke.”

Po okrogli mizi je sledil kratek odmor z izvrstnimi prigrizki, vini Zlati grič in sladoledom Stork. 

Čin čin na take dogodke!

Sledila je predstavitev agencije Sidera, ki je prikazala delovanje agencije v sodelovanju z blogerji. Simpatična Tadeja nas je s koristno predstavitvijo in naštetimi prednostmi sodelovanja z agencijo navdušila! Tudi nekatere Mami blogerke imamo izkušnje s Sidero in lahko potrdimo, da je sodelovanje z njimi ne samo neizmerno lepo, saj so v prvi vrsti ljudje, ki imajo radi enake stvari, kot mi, v drugi pa strokovnjaki na svojem področju, ki nam lahko konkretno pomagajo tako pri dogovarjanjih s podjetji, kot s koristnimi nasveti.

Midve s Tadejo se že tako zelo čutiva, da sva za dogodek izbrali enaki oblekici 😉

Okrogla miza blogerjev je bila verjetno najbolj pričakovana. Ustvarjalci priljubljenih blogov in vlogov Oopsi.si, ki sta ga predstavljala kar oba, Urška in Joni, Ajda Sitar, Tjaša Deu, Cool fotr Jani, Anina kuhinja in Uroš Miklavčič, so zasedli svoja mesta in se pod taktirko Eve Lozina dotaknili najzanimivejših vprašanj, s katerimi se blogerji spopadamo. Zanimivi, iskreni odgovori in odlični nasveti o tem, kako se moramo med sabo povezovati, se podpirati in predvsem ostati zvesti sebi in svoji zgodbi, so na vseh pustili pozitiven pečat in nas napolnili s še več motivacije in energije. Okrogla miza je minila, kot bi mignil (še posebej zame, ki sem bila na vrsti naslednja ;)).

Okrogla miza iskrenih blogerjev/vlogerjev.

5 minut za predstavitev Mami blogerk. Moje srce utripa s pospešeno hitrostjo. Čeprav so mi kolegi blogerji pripravili odličen uvod, sem imela tooooliko za povedati, pa tako malo časa. Kako v 5 minut strneš tako veliko zgodbo? Glede na odziv kasenje, verjamem, da mi je vseeno uspelo.

Ko moraš predstaviti nekaj tako lepega, ni težko!

Sledila je še predstavitev podjetja iProm, ki nas je podučilo o monetizaciji bloga. To je bila tudi zadnja predstavitev programa. Sledilo je najslajše: Druženje s prijatelji blogerji, mreženje s podjetji in navezovanje takih in drugačnih stikov. Namesto načrtovanega konca ob 17.00, smo domov zares odšli že krepko proti 18.00. Čudovito je bilo spet videti stare znance, spoznati nove in se s predstavniki podjetji srečati v živo, se začutiti in skupaj ustvariti nove zgodbe. Kot je rekel nekdo na okrogli mizi: ”Ljudem, ki jih spoznaš in jim sežeš v roko,  je veliko težje metati polena pod noge. ”Točno to! Več takih dogodkov in povezanosti v Sloveniji bi bilo veliko več!

Čudovite Mami blogerke Ljubezniva, Mami z načrtom, Z ljubeznijo, mama., Mama alarm, Misija mamica in Mini utrinki.
Naši Mamagrafinji Prav posebno in Mateja Tamše, Mami na kvadrat in pol.
Mami na off, Z ljubeznijo, Mama. in Mamina maza v družbi vedno nasmejane lastnice trgovine oz. že kar gibanja, Hajdi. Foto: Instagram Hajdi.si
Mega Mama, Millennial Blonde in Travel, Food and all things Good uživajo ob kozarčku vina Jeruzalem Ormož.
Da je življenje lepo sta še dodatno opominjala super simpatična predstavnika Superšik, ki sta poskrbela tudi za celostno podobo dogodka.
Naše čudovite ustvarjalne Mami blogerke.
Minicityev kotiček z Mami na off in Z ljubeznijo, Mama., ki točno vesta kaj govorita!
Stoječe ovacije.
Eva se zahvaljuje za odziv in že napoveduje nov Blogsi, ki bo maja!

Čudovitih trenutkov je bilo še mnogoooo mnogooooo, a ko se tako noro zabavaš, pozabiš na fotke 😉 Bomo drugič še bolj pridne!

Eva, bravo! Dogodek je izapdel odlično, povezala si blogerje in podjetja, se dotaknila perečih tematik in slovensko blogerstvo/vlogerstvo dvignila še malo više, predvsem pa pokazala, da bloganje ni mačji kašelj! Hvala za ves trud! Neskončno smo ponosne nate in komaj že čakamo mesec maj, ko bomo spet lahko priča še večji in boljši zgodbi!

Za Mami blogerke napisala Anja Oman, Mamina maza

Fotografije: Mateja Tamše fotografija, Prav posebno, Sami Rahim, Mami na off in Millennial Blonde

Kategorije:Dogodki

En komentar

BLOGSI 2017

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja