Mamice z nasmehom

Mami blogerke smo tokrat kar nekaj pozornosti namenile negi zob. Ne le otroških, predvsem svojih. Odkar smo mame, se namreč bolj ali manj vse vrti okoli naših otrok in njihovega zdravja. Nase pa kar nekoliko pozabimo.

Morda se še vedno ne zavedamo dobro, da smo s svojim obnašanjem našim otrokom dejansko vzorniki, katere bodo prej ali slej začeli posnemati.

Tako je v svojem blogu zapisala Danijela, Mami na off, v katerem se dotakne tudi ene najbolj razširjenih kroničnih bolezni pri nas, parodontalne bolezni: http://maminaoff.si/mamica-kaj-pa-tvoje-zdravje/

Na srečo Curaprox Slovenija širi zavedanje o tej bolezni in njenem preprečevanju. In zato smo se Mami blogerke z veseljem odzvale njihovemu vabilu k sodelovanju in delile svoje izkušnje. Morda se komu ta tema ne zdi najbolj zanimiva, same pa smo bile dejansko presenečene nad marsikaterim dejstvom. Na primer nad tem, da s ščetkanjem zob lahko očistimo le 70% zob in da se preostanek zobnih oblog skriva med zobmi. Tudi nad tem, da se pravilna tehnika ščetkanja zob zelo razlikuje od tiste, ki smo se je učili v svoji mladosti.

V sklopu našega sodelovanja smo se odpravile tudi na posvet k ustnemu higieniku, kjer smo iz prve roke izvedele vse o pravilni tehniki ščetkanja in uporabi medzobne ščetke. Urška, ki piše blog Carica sveta, je bila pred obiskom ustnega higienika sicer precej skeptična, v njeni objavi pa si lahko preberete, zakaj si je po obisku premislila: https://caricasveta.com/2017/11/02/kofetkanje-z-zdravimi-zobmi/

Maja, ki piše blog Misija: Mamica pa je ob obisku ustne higieničarke spoznala še en pomemben vidik, ki ga pogosto spregledamo: z navidez povsem nedolžnimi gestami, kot so cmok na usta, pitje iz istega kozarca ali uporaba iste žlice, lahko na zobe naših otrok prenesemo svoje bakterije, ki se naselijo v njihovih ustih.

Njeno obavo in izkušnjo o usodnih poljubih si lahko preberete tukaj: http://misijamamica.si/usodni-poljub/

Kako je lep in zdrav nasmeh neizbežno povezan s samozavestjo, pa nam je o svoji nekoliko neprijetni izkušnji na svojem blogu zaupala Melita Ivana: https://melitaivana.wordpress.com/2017/10/26/zdravje-in-samozavest/.

Vedno najprej poskrbite za svoje zdravje, tako fizično, kot tudi psihično, lepota ter samozavest pa bosta prišli sami od sebe.

Za Mami blogerke,

Maja, Misija: Mamica

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja