Urška Oman – CARICA SVETA

Zakaj pišem blog?
Že od nekdaj me k pisanju vleče močna sila, ki je do sedaj še nisem uspela analizirati. Pa se s tem niti ne bom trudila, pomembno mi je le, da pišem z veseljem in ključnim namenom pomiriti mame, da niso čudne, če se ne najdejo v popolnih slikah še bolj na videz popolnih družin, dati jasno in glasno vedeti, da je okej, če kdaj ne zmoremo vsega, če smo utrujene, tečne, včasih preglasne, včasih (pre)drzne. V mojih očeh je vsaka mama carica sveta in moja misija je, da ta pogled prenesem tudi nate. 


Moja najljubša tema za pisanje?
Nisem strokovnjak za prehrano, ustvarjanje, čiščenje, ali karkoli pač že mame delamo. Nasvetov praviloma ne nudim, ker še sama priznam, da glede marsičesa sploh nimam pojma. Pišem o materinstvu nasploh; o vsakdanjih mamah, o družbenih problemih, glede katerih si vse več ljudi zatiska oči, o sprejemanju same sebe, četudi nisi vedno kot iz škatlice. 


Kot mama sem..?
Kot mama sem.. Tukaj bi skoraj morala napisati enostavno carica, kajne? Kot mama sem zaščitniška (včasih preveč), zakomplicirana (sploh, kar se tiče sladkarij in sokov), a najpomembneje skrbna, ljubeča in strastna delilka poljubčkov na odrgnjena kolena in objemov kar tako.


Po poklicu sem..?
Po poklicu BOM diplomirana fizioterapevtka. Takoj, ko uspem spisati diplomo. 


Moj življenjski moto?
Najdi cono udobja. Zdaj pa jo zapusti.

https://caricasveta.com/