Mami blogerke

Slavospevov, iskrenih besed in zahval mamam ni težko najti. Dejstvo je, da smo mame nekaj posebnega, a žal sebe in svoj trud velikokrat premalo cenimo. Dokler ne slišimo iz ust svojih otrok, da nas imajo radi ali nam to pokažejo na tak ali drugačen način, vedno dvomimo o sebi in o svojem načinu vzgoje. Prevečkrat se dajemo v nič in prevečkrat nas spremlja občutek, da nič ne naredimo tako, kot bi bilo prav.

Sedaj je čas, da to spremenimo.

Mama je ena sama.

Mama je prva, ki ljubi svojega otroka in nestrpno čaka njegovo rojstvo od trenutka, ko izve, da pod njenim srcem raste še eno srce.

Mama se žrtvuje, a tega ne vidi tako, saj je za svoje otroke pripravljena dati svoje življenje.

Mama je utrujena, a vseeno vedno ohranja energijo in moč.

Mama je zaskrbljena vsak trenutek, odkar dobi najlepši naziv na svetu, a je kljub temu vedno polna upanja.

Mama je velikokrat hudo vznemirjena, a ostaja mirna. Le ona ve, da je to najboljše.

Mama zna vsak kaos spraviti v red. Medtem, ko oče kaos ustvari 😉

Mama je včasih čisto na tleh. A v očeh svojega otroka je vedno na vrhu sveta.

Mama je kot medicinska sestra – zna pozdraviti vse otrokove bolečine in tegobe.

Mama je kot kompas, saj otroku po svojih najboljših močeh pomaga najti pravo pot in ga pri tem usmerja.

Mama kot superjunakinja uspe rešiti še tako slab dan.

Mama je kot hram modrosti, ki celo življenje nesebično deli svoje znanje.

Mama je kot trdna skala, ki otroku dovoli, da stoji na svojih nogah in odrašča, čeprav se ji para srce, ko ta zapušča domače gnezdece.

Mama je kot terapevtka vedno pripravljena poslušati vse, kar otroku leži na duši.

Mama kot robček osuši vse otrokove solze.

Mama je kot zrak – vedno je tu za svoje otroke.

Mama ima svoje otroke rada kot nihče drug na celem svetu.

Mama je kot topel dom. Točno tam, kjer je otrokovo srce.

 

Mami blogerke smo za svoje otroke vse to. In še več. Smo pa tukaj tudi ZATE! Tukaj smo zato, da ti pokažemo vse čare in grenkobe materinstva. Tukaj smo, da ti pokažemo najpristnejšo ljubezen tega sveta. Tukaj smo, da ti razkrijemo lumparije naših navihančkov. Tukaj smo, da te nasmejemo z našimi vsakodnevnimi dogodivščinami. Tukaj smo, da ti namignemo kaj, kako, zakaj, kdaj in kam. Tukaj smo, da skupaj skujemo načrte, razrešimo težave, iščemo in najdemo rešitve, razbijemo tabuje, se imamo lepo, se skupaj zjočemo, si svetujemo in si pomagamo. Tukaj smo, da se spoštujemo. Da se cenimo. Tukaj smo, da svetu pokažemo, da smo MAME tiste na katerih svet stoji.

Mami blogerke smo ljubeznive, imamo načrt, smo ful kul, smo kreativne in moderne, smo super bizi a hkrati na off. Mami blogerke smo popolne ravno zaredi svoje nepopolnosti, smo študentke, smo organizirane v vsem obstoječem kaosu in odlično zamotimo otroke z ustvarjanjem in kuhanjem.

Mami blogerke delamo vse stvari z ljubeznijo in smo navdušene nad ljubkim nesmislom naših malih sladkosnedov, malih luštnih stvarc,  maminih maz.

Mami blogerke smo uglašene, smo prave dušice, večinoma izbiramo modro in uživamo, ko opazujemo kako zraste veliko iz naših malih škratov, katerim beremo, jih učimo vse od glasbe in arhitekture ter jih poskušamo prepričati, da naj bodo zlate ptičke.

Mami blogerke smo doma, smo pa tudi na poti. Smo tudi na vrtu in skupaj z atijem celo na solati. Včasih gremo k Sofiji ali pa smo preprosto samo na misiji in zaplešemo en twist. Se sliši hecno kajne? Tudi takšne smo – polne smešnih in včasih nerazumljivih prigod.

Čeprav se tudi nam kdaj vklopi alarm in delamo kot, da smo mamice na kvadrat in še pol zraven, vedno najdemo ključ (Touche) za vse in obvladamo vse od potovanj, hrane, naših čmrljev, ki znajo biti pravi rockstarji in adrenalinci, kontroliramo pa še vse njihove žogice in kravate zraven.

Vsaka s svojim stilom in imenom pa naj bo to J.K, Evelin, Katie, Živa, Maja, Melita Ivana ali pa kar mtke smo prav posebne mame, ki ustvarjamo naš mali svet v mamilandu, svoj lajf, našo galerijo, hiško drobižko pa še zeleno hiško.

Se ti zdi, da je celotna stvar izgubila rdečo nit? Spremljaj nas in videla boš, da temu ni tako. Čeprav nastane včasih prava zmeda, imamo mame vse pod nadzorom, ker smo vendarle multi mame, ki zmoremo delati več stvari hkrati. Sicer pa, kako ne bi, če smo pa carice sveta, kajane?

Vsaka različna, skupaj popolne zmoremo vse. In še več!

Dobrodošle vse mamice, tukaj smo za vas in zase. Za vse mamice! <3 

Vaše MAMI BLOGERKE 

 

Napisala: Katja Verbovšek 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja