12. OTROŠKI BAZAR IN MAMI BLOGERKE

Letošnji 12. Otroški bazar je postregel s kar nekaj novostmi, ena najpomembnejših pa je bila, da smo bile letos del programa tudi Mami blogerke, ki smo pripravile delavnice in predavanja o posameznih aktualnih temah in tako v živo odgovorile na vprašanja, ki nam jih sicer pogosto postavljate preko družbenih omrežij.

S sodelovanjem na Otroškem bazarju smo se želele približati svojim bralkam (in bralcem), se osebno predstaviti, poklepetati z vami in pokazati, da smo povsem običajne mame, ki si poleg vseh gospodinjskih, službenih in materinskih opravil vzamemo še čas za pisanje. Program smo sestavile z mislijo na naše bralke in v želji, da bi vam čim bolj pomagale ter bi v njem vsaka našla nekaj zase, celotno dogajanje pa smo popestrile s čudovitimi promocijskimi darilci in nagradami naših sponzorjev.

Kljub deževnemu vremenu in nizkim temperaturam se je 20 Mami blogerk pripeljajo iz vseh koncev Slovenije. V predavalnici (levo od vhoda) smo vam pripravile domačen, prijeten in udoben kotiček, kjer so se lahko otroci igrali, kjer ste lahko v miru dojile in kjer smo lahko sproščeno klepetale.

Naše druženje se je začelo z jutranjo delavnico Prebudi svoje telo, ki sta jo pripravili Anja Oman (Mamina maza) in Maja Bračič (Mami z načrtom), na kateri smo se pogovarjale o mišicah medeničnega dna, hipno dihanju in diastazi, prav tako je Anja mamicam merila razmik diastaze,  predavanju pa je sledilo sproščeno izmenjavanje izkušenj, mnenj in strahov v povezavi s prihodnjimi nosečnostmi in spremembami telesa.

Sledila je delavnica Doma narejene igrače, ki so jo pripravile Anja (Sanja žogice in kravate), Živa (Varuška Živa), Deja (Kuhartnica) in Katja (Iz malega zraste veliko) in v okviru katere so nam predstavile, kako bi se naj otroci igrali, katere igre so v različnih starostnih obdobjih primerne zanje, predstavile so nam domačo izdelavo igrač, ob koncu pa smo se lahko z igračami tudi seznanili, otroci pa so bili še posebej navdušeni nad igro, zato smo jim kar pustile, da so se igrali. Saj veste, ko se otrok zamoti, bi ga bilo res škoda motiti.

Pred odmorom za kosilo je bila na vrsti še delavnica o socialnih pravicah in transferjih, ki jo je pripravila Gabrijela (Mamin Twist) in  v okviru katere smo se pogovarjali o zavarovanju za starševsko varstvo in pravicah, ki iz njega izhajajo, vlogah in obrazcih za uveljavljanje pravic, obračunavanju otroškega dodatka in uveljavljanju pravice do znižanega plačila vrtca ter aktualnih problematikah in vprašanjih obiskovalk. Še posebej všeč nam je bilo sodelovanje obiskovalk, ki so s svojimi vprašanji razgibale dinamiko predavanja ter pomagale, da smo lahko teorijo prenesle tudi v prakso.

Ob odmoru za kosilo smo se Mami blogerke malo premešale, dopoldanske smo odšle k družinam, naša mesta pa so zasedle popoldanske, ki so za obiskovalce pripravile še tri zanimive delavnice. Takoj po odmoru je bila na vrsti Fotografska delavnica, v okviru katere sta Urška (Prav posebno) in Mateja (Mami na kvadrat in pol), ki sta profesionalni fotografinji predavali o tem, kako narediti dobre fotografije svojih otrok, kako jih postaviti, katere aplikacije in pripomočke uporabiti, na kaj moramo biti pozorni, kako se poigrati s svetlobo in s kakšnimi triki si lahko pomagamo. Zelo zanimiva in praktična delavnica, še posebej zato, ker so otroci glavni fokus našega vsakdana in jih ves čas fotografiramo, fotografije pa so zaradi njihove navihanosti, razigranosti in nenehne aktivnosti pogosto pogojno uporabne. Odlična delavnica!

V zadnjem delu druženja sta se zvrstili dve delavnici oziroma predavanji, ki sta apelirali predvsem na mamice in materinstvo. Delavnico Nisi sama mama so pripravile Nina (Z ljubeznijo, mama), Sandra (Moja galerija), Maja (Misija: mamica) in Tina (Love to travel TEM), beseda pa je tekla o dojenju, nočnem zbujanju, trmi pri otrocih, izraščanju zob, poporodni depresiji, organizaciji gospodinjstva ter usklajevanju družinskih in službenih obveznosti, negovanju odnosov med sorojenci in reševanju sporov. V okviru delavnice so si Mami blogerke delile svoje izkušnje, nasvete in lastna doživljanja ter odgovarjale na vprašanja obiskovalk in ugotovile smo, da smo v bistvu vse na istem. Prav zaradi tega je bila ta delavnica tudi zasnovana; da bi si mamice pomagale, ker ne glede na to, kako zelo različne smo, imajo naša življenja veliko vzporednic.

Zadnja delavnica je bilo neformalno in sproščeno druženje z Mami blogerkami, ki so ga pripravile Neya (mladost, pleničke in družina), Danaja (Mami in ati na solati), Katka (Fulkulmami) in Eva (Nepopolna mama), glavna tema druženja pa je bilo prijateljstvo med mamicami, izmenjava izkušenj, pomembnost časa, ki si ga mame vzamemo zase, kako najti `mami prijateljice` in katere so tiste prave. V času, ko imamo zaradi družbenih omrežij in spleta cel kup navideznih prijateljic,je še kako pomembno imeti tudi tiste prave; tiste, ki ti nudijo oporo, ki ti pomagajo z nasveti, ki se znajo s tabo sprostiti in ki so vedno pristne in iskrene. Še posebej mamice pa moramo imeti prijateljice, s katerimi lahko izmenjujemo svoje strahove, dileme in težave ter se tako počutimo razumljene in pomirjene.

Spletla so se nova poznanstva, razvile so se prijetne debate, dobile smo veliko novega navdiha in znova potrdile, da so osebni stiki zelo pomembni. Poleg tega, da smo si ogledale bazar in pozdravile marsikateri poznani obraz, obiskale stojnice podjetij, s katerimi sodelujemo in, ki nas na naši poti vztrajno in neomajno podpirajo, smo se družile tudi med seboj. Priložnosti za druženje in klepet med samimi Mami blogerkami je vedno premalo in zato smo takšnih dogodkov še posebej vesele.

Ko združimo prijetno s koristnim, ko pokažemo kaj znamo in kaj počnemo z veseljem, ko zaokrožimo celoto 20 Mami blogerk, kvalitetnih predavanj in srčnih ter zvestih bralcev in obiskovalcev in vse skupaj začinimo s prikupnimi in uporabnimi darili, ne more nastati nič drugega kot odličen dan.

Upamo, da otroškega bazarja prihodnje leto ne bo pokvaril dež, da obiskovalcev ne bodo pregnale nizke temperature in da se vidimo v še večjem številu, s še boljšimi vsebinami in še več darilci.

Za prečudovita promocijska darila in sponzorske nagrade se zahvaljujemo:

Twistshake Slovenija http://www.twistshake.si/

Wow! Baby https://wowbaby.si/

Uliido https://www.facebook.com/uliido/

Little Lambo https://littlelambo.si/

Malinca https://www.malinca.si/

Curaprox Slovenija https://www.curaprox.com/si-sl

Myunikat art by Tjaša Vodeb http://www.myunikat.si/

Quatchka https://www.facebook.com/quatchka/

Zlata ptička http://www.zlatapticka.si/

Plesni pilates http://www.plesni-pilates.si/

DM Slovenija http://www.dm-drogeriemarkt.si/

Pikapolonica Slovenija https://nakup.pikapolonica.com/

Za Mami blogerke pripravila Gabrijela Ajhmajer Neuvirt, Mamin Twist

Fotografije:  Prav posebno, Mamin Twist, Mamina maza, Misija: mamica

Separator image Objavljeno v Dogodki.

1 Komentar

Add Yours

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja