Sicer smo ravno malo po decembrskem veselem praznovanju, v katerega sodi tudi preveč hrane in mogoče celo pijače, ampak pri nas doma kljub temu nismo naredili nobene novoletne zaobljube glede prehrane.

Seveda bi bilo to nujno potrebno, ampak se preveč poznamo. Mi imamo pač radi sladkarije vseh vrst. In zadnje čase je zelo popularna domača vroča čokolada. Še naš izbirčnež, Jaka, pravi, da boljše vroče čokolade ni nikjer drugje.

Mi si vročo čokolado privoščimo s stepeno sladko smetano ali pa z mini marshmallovi (ki sem jih jaz kupila v Mullerju).

Recept (za 2 osebi):

  • 300 g sladke smetane
  • 100 g čokolade za kuhanje (najboljše so tiste, ki  jih kupite v specializiranih trgovinah)
  • 100 ml mleka
  • 2 žlici pudinga v prahu okusa Nougat

Postopek:

Na rahlem ognju segrejemo sladko smetano ter dodamo čokolado za kuhanje. Pazite, da se ne zažge. V posebni posodi zmešamo 2 žlici pudinga in mleko. Pazimo, da ni grudic. Zmes mleka in pudinga vmešamo v toplo sladko smetano in mešamo, dokler se ne zgosti. Na rahlem ognju. Mogoče bo kar nekaj časa preteklo, da se masa začne gostiti, ampak za dobro vročo čokolado je treba tudi malo potrpeti.

Nalijemo v šalčki in jo postrežemo z dodatki po želji.

Dober tek!

Za Mami blogerke napisala Nataša Gostinčar Petre, Never 2 late 4 u

Kategorije:Recepti

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja